Ministrul Agriculturii, Adrian Oros, îşi retrage demisia din Guvern. Ce l-a făcut să se răzgândească

Vineri, 15 Octombrie 2021, ora 14:375151 citiri
Ministrul Agriculturii, Adrian Oros, îşi retrage demisia din Guvern. Ce l-a făcut să se răzgândească
Adrian Oros, ministrul Agriculturii FOTO Facebook/ Adrian Oros

Ministrul demisionar al Agriculturii, Adrian Oros, îşi retrage demisia, acesta declarând pentru News.ro că este oricum pentru o perioadă scurtă şi că fermierii nu trebuie să fie afectaţi de criza politică.

Surse din conducerea PNL au declarat pentru News.ro că ministrul Agriculturii îşi va reevalua demisia din funcţie.

Ministrul, susţinător al fostului lider Ludovic Orban, şi-a dat demisia din Guvern pe 27 septembrie, după Congresul PNL.

Adrian Oros a declarat pentru News.ro că va renunţa la demisie, pentru că este vorba de o perioadă scurtă şi că nu vrea să provoace disfuncţionalităţi în sistem.

”Fermierii nu trebuie să fie afectaţi de criza politică. Am sperat că vor numi pe altcineva şi că activitatea va continua fără şocuri inutile”, a mai declarat Oros.

Pe 27 septembrie, Adrian Oros anunţa că demisionează din funcţie, pentru că, pentru premierul Florin Cîţu, agricultura şi industria alimentară nu au fost niciodată priorităţi.

Oros arătat că pugetul MADR pentru anul 2021 reprezintă 60% din execuţia bugetară a anului 2020, cu efecte asupra programelor aflate în derulare, iar la rectificarea bugetară, MADR a primit o sumă infimă, absolut insuficientă. 2, în timp ce, în PNRR nu a fost cuprins niciun proiect major pentru agricultură.

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook   sau pe  Google News