Un liceu a fost botezat dupa tatal lui Adrian Nastase, fost membru in Partidul Comunist

Duminica, 21 Mai 2017, ora 17:3612482 citiri
Un liceu a fost botezat dupa tatal lui Adrian Nastase, fost membru in Partidul Comunist
Foto: Blog Adrian Nastase

Liceul tehnologic din Tartasesti, judetul Dambovita, a fost denumit "Marin Gr. Nastase", dupa numele tatalui fostului premier Adrian Nastase.

"Invitatii au prezentat datele biografice ale tatalui meu, scolile pe care le-a absolvit, subliniind elementele legate de activitatea sa profesionala in calitate de inginer, inventator, profesor universitar, conducator de doctorat in domeniul controlului nedistructiv al materialelor, director de institut de cercetare, secretar stiintific al Academiei Romane, director general pentru invatamant si cercetare in Ministerul educatiei", a scris Adrian Nastase pe blogul personal.

Fostul premier a spus ca a fost insotit de sora si fiul sau, Andrei.

"A fost o ceremonie la care am participat cu emotie, alaturi de sora mea si de Andrei. A fost dezvelit si un bust in bronz, realizat, cu talent, de sculptorul Mihai Ecobici", a precizat acesta.

Marin Nastase a fost ofiter in Armata Regala a Romaniei si a fost scos din armata dupa instaurarea regimului comunist in Romania. Acesta s-a inscris in Partidul Comunist Roman si a facut Politehnica, dandu-si dotoratul in fizica izotopilor radioactivi. In anii '70 a fost numit director in Ministerul Invatamantului.

A.G.