Un deputat PSD cere solidarizarea partidului cu Nastase: Ne complacem in lasitate

Vineri, 22 Iunie 2012, ora 12:171906 citiri
Un deputat PSD cere solidarizarea partidului cu Nastase: Ne complacem in lasitate

Deputatul Ion Stan, presedintele demis al organizatiei PSD Dambovita, a cerut, joi, intr-o scrisoare adresata colegilor parlamentari si lideri de filiale, convocarea de urgenta a Comitetului Executiv National si a Consiliului National, pentru a se solidariza cu Adrian Nastase, condamnat miercuri la 2 ani de inchisoare si care a incercat sa se sinucida in aceeasi zi.

"Desi PSD are in aceste momente o mare si grava problema, care a iesit la veala odata cu tentativa de suicid a lui Adrian Nastase, liderii marcanti ai partidului tac, iar ministrii partidului se ascund in spatele fotoliilor de demnitari pe care le ocupa in Guvernul Ponta. Procesul in care Nastase a devenit victima strategiilor de lupta impotriva coruptiei ale lui Traian Basescu si Monica Macovei nu a fost procesul lui Nastase, ci procesul campaniilor electoral ale PSD din anul 2004", a transmis Stan intr-o scrisoare deschisa adresata presedintilor organizatiilor judetene ale PSD si parlamentarilor PSD.

El considera ca tacerea liderilor PSD pare sa demonstreze vinovatie colectiva.

"Tacerea noastra, a tuturor, ne acopera de rusine si atitudinea lasa in care ne complacem suna a vinovatie colectiva pentru 'asa zisele ilegalitati' de care suntem acuzati ca le-am fi savarsit in campania pentru alegerile generale si prezidentiale din 2004", se mai arata in scrisoare

"Asadar, problema pe care o are PSD este una de a opta intre asumarea unei atitudini corecte in ceea ce priveste un proces care a avut ca obiect campania sa electorala sau a adopta atitudinea lasa de indiferenta fata de actiunile unei justitii care functioneaza dupa criterii de oportunitate politica. Va adresez rugamintea de a solicita conducerii PSD convocarea de urgenta a unei reuniuni a Comitetului Executiv National si a Consiliului National pentru a analiza situatia creata si pentru a exprima o pozitie publica de solidaritate cu Adrian Nastase si cu familia acestuia". a adaugat Stan.

Adrian Nastase e in acest moment in spital, dupa ce a incercat sa se impuste in cap, ca urmare a condamnarii la 2 ani de inchisoare cu executare. Fostul premier a fost impiedicat sa se sinucida de politistul care venise sa-l aresteze, dar glontul i-a trecut prin gat.