Razboi Nastase - Basescu pe tema Constitutiei. Fostul premier raspunde

Duminica, 30 Iunie 2013, ora 16:29
5618 citiri
Razboi Nastase - Basescu pe tema Constitutiei. Fostul premier raspunde
Foto: nastase.wordpress

Deranjat de comentariile facute de Traian Basescu referitoare la "gasca USL" care isi face constitutie pentru ai sai, uitand "ce a patit Nastase", fostul premier Adrian Nastase ii raspunde presedintelui.

"In primul rand, Constitutia din 2003 nu a fost o constitutie pentru mine, ci pentru realizarea unui obiectiv major al Romaniei - aderarea la UE si NATO. In al doilea rand, ceea ce am 'patit' eu se datoreaza nu Constitutiei ci actiunii politice, de dupa 2004, a uneltelor lui Basescu - in principal, Monica Macovei si Daniel Morar", a scris Adrian Nastase pe blog.

In privinta Constitutiei din 2003, Nastase a adaugat ca inca de acum 10 ani afirmase ca legea fundamentala va trebui modificata inca o data, dupa aderarea la UE si NATO.

"Spuneam dupa votul din Camera Deputatilor, in 30 iunie 2003, ca, daca textul din 1991 reprezentase o constitutie a tranzitiei, textul din 2003 trebuia sa fie o constitutie a pre-aderarii, urmand ca, dupa 2007, textul constitutional sa fie modificat din nou, conform noului statut al Romaniei. Ceea ce, evident, se propune in acest moment", scrie Nastase.

In cadrul aceluiasi post pe blog, fostul premier a anexat Raportul Comisiei speciale parlamentare din care rezulta, dupa cum spune el, metoda consensuala folosita, dar si din partea cui au venit amendamentele.

"Fara a intra prea mult in amanunte, mentionez ca atat PD, cat si PNL au votat in unanimitate legea de revizuire, iar declaratiile liderilor de grup (Emil Boc, Valeriu Stoica, Mircea Ionescu-Quintus, Maria Petre) au mentionat ca a fost vorba de o premiera sub semnul maturizarii clasei politice, fiind vorba de un 'acord constitutional' (V. Stoica), 'ce are foarte multe merite' (E. Boc)", a continuat el.

El a precizat ca singurii care nu au votat Constitutia au fost cei de la PRM, dar asta s-a intamplat pentru ca nu s-au prezentat.

Nastase a spus ca mandatul prezidential de cinci ani nu a fost propunerea sa, ci amendamentul respectiv a fost propus de Antonie Iorgovan.

"Ma impresioneaza pudoarea cu care reprezentantii USL ('gasca') comenteaza aceste declaratii iresponsabile", a incheiat el.

Basescu: Gasca USL uita ce-a patit Nastase. Antonescu: Nu m-am simtit vizat

Sambata, Traian Basescu a avertizat USL ca revizuirea Constitutiei este un proces cu final neasteptat.

"Astept sa vad cum iese legea referendumului si sunt convins ca mai usor trece al meu decat constitutia lor, pentru ca asta nu-i constitutia Romaniei, e constitutia unei gasti, a unui grup. Ca sa fi fost o constitutie pentru romani trebuia dezbatuta public, sa ia observatii de la cetateni.

E o gasca care s-au hotarat sa-si faca constitutie pentru ei considerand ca-s vesnici. Si uita ce a patit Nastase, care si el a facut o constitutie pentru el", a spus presedintele Romaniei.

A.G.

USR acuză Guvernul că se joacă „cu prețurile la energie ca la păcănele”. „Plătim facturi mai mari decât pe piaţa liberă”
USR acuză Guvernul că se joacă „cu prețurile la energie ca la păcănele”. „Plătim facturi mai mari decât pe piaţa liberă”
USR a transmis joi, 28 martie, că Guvernul Ciolacu minte când spune că ia măsuri în favoarea consumatorilor şi că scade facturile românilor. Partidul susține că de fapt Executivul...
Controversata taxă pe soare, eliminată de Guvern. Anunțul ministrului Energiei pentru prosumatori
Controversata taxă pe soare, eliminată de Guvern. Anunțul ministrului Energiei pentru prosumatori
Guvernul a adoptat joi, 28 martie, Ordonanţa pentru modificarea şi completarea OUG 27/2022 prin care este eliminată taxa pe soare pentru prosumatori şi actualizează schema de sprijin pentru...
#Nastase cearta Basescu Constitutie, #Nastase Basescu constitutie, #Nastase Constitutia Romaniei, #Basescu gasca USL Constitutie , #Traian Basescu