PSD primeste recomandari de la Adrian Nastase. Ar fi momentul sa aleaga un nou sef la Consiliul National

Vineri, 13 Februarie 2015, ora 10:24
2401 citiri
PSD primeste recomandari de la Adrian Nastase. Ar fi momentul sa aleaga un nou sef la Consiliul National
Foto: PSD

Fostul premier Adrian Nastase considera ca a venit momentul ca social-democratii sa aleaga un nou presedinte al Consiliului National al PSD, for de conducere care se va reuni pe 20-21 martie.

Nastase a fost ultimul presedinte al Consiliului National, in prezent locul fiind vacant.

Totodata, el reafirma necesitatea revigorarii departamentelor Consiliului National, constituite initial pe modelul unui guvern din umbra, pentru ca acestea ar putea juca un rol esential.

"Departamentele ar putea sa ajute la substantierea unor politici publice, intr-un moment in care Guvernul are nevoie de mai mult oxigen, de mai multe initiative care ar trebui sa se adauge votului de legitimitate care a fost obtinut recent in Parlament.

Pe de alta parte, chiar daca am apreciat gestul colegilor mei de a nu alege pe cineva, de a nu pune pe cineva in locul meu la presedintia Consiliului National, am spus de mai mult timp ca acest lucru nu poate sa continue.

Si cred ca este un moment foarte potrivit acum de a gasi pe cineva care sa conduca Consiliul National si sa se ocupe de dezbaterea ideologica absolut necesara dupa alegeri, pentru a pune intr-o noua lumina mesajul de stanga pe un palier mai larg, tinand seama si de evolutiile interne, dar si de evolutiile internationale - iata ce s-a intamplat in Grecia, si felul in care un partid cu un mesaj antisistem a reusit sa depaseasca masiv stanga traditionala, PASOK-ul, care a participat la alegeri intr-o formula de dezbinare greu de justificat", a declarat Adrian Nastase.

PSD nu-i mai pastreaza lui Adrian Nastase functia de presedinte al Consiliului National

Cum comenteaza Adrian Nastase batalia pe functii din PSD

In opinia acestuia, repornirea motoarelor la nivelul departamentelor PSD reprezinta un obiectiv extrem de important si pentru ca, in acest fel, se pot crea conditii convenabile, "la momentul in care lucrurile vor fi mai linistite in interiorul partidului", pentru organizarea unui congres.

Fostul presedinte al PSD considera, pe de alta parte, ca organizarea unor astfel de departamente este mai simplu de facut atunci cand partidul este in opozitie, pentru ca atunci se poate raporta critic la departamentele guvernamentale, la ministere.

"Membrii departamentelor pot sa exprime printr-o politica 'cu mai multi dinti' atitudinea fata de anumite masuri, fata de anumite reglementari. Cand partidul este la guvernare, sigur ca pe de o parte gasesti mai putini 'clienti' pentru departamente, pentru ca cei mai multi se inghesuie in ministere, si nu vor dori prea mult sa stea in bucatarie pentru a pregati mancarea pe care o vor servi altii in sufragerie.

Atunci este important sa asiguri mai curand o politica de cadre, o politica prin care sa asiguri o anumita circulatie intre departamente si ministere, astfel incat sa ai echipa de rezerva si oameni pe care sa-i poti folosi atunci cand este nevoie pentru a inlocui anumiti lideri sau anumite cadre de partid.

Deci este mai dificil si din punctul de vedere al mesajului, pentru ca intr-un fel cei de la Guvern vor considera ca departamentele vor sa cenzureze, sa critice unele dintre actiuni, dar in felul asta se poate sa existe si o analiza fundamentata critic, ce poate fi extrem de utila", a completat Adrian Nastase.

„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
Discuţiile despre candidaţii la alegerile prezidenţiale vor avea loc, între PNL şi PSD, după alegerile din data de 9 iunie, declara liderul liberal Nicolae Ciucă. Ciucă admite că, dacă...
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Primarul de la Sectorul 5, Cristian Popescu Piedone, este cotat cel mai bine în majoritatea sondajelor de opinie pentru a câștiga Primăria Capitalei. El este văzut adesea „pe teren”,...
#Nastase nou presedinte Consiliu National, #alegeri PSD Consiliu National, #departamente PSD , #PSD