Nastase: Un candidat "convenabil" la prezidentiale, provocarea lui Basescu pentru 2012

Marti, 03 Ianuarie 2012, ora 20:013869 citiri
Nastase: Un candidat "convenabil" la prezidentiale, provocarea lui Basescu pentru 2012
Foto: Arhiva

Una dintre provocarile politice ale anului 2012 pentru Traian Basescu este sa identifice si sa pregateasca un candidat "convenabil" pentru prezidentialele din 2014, considera presedintele Consiliului National (CN) al PSD, Adrian Nastase.

Nastase: Romania are astazi la conducere politicianul crud cu poporul

"Identificarea si pregatirea de catre Traian Basescu a unui candidat convenabil la prezidentialele din 2014" este provocarea politica a anului 2012 cu numarul 10 din lista facuta de Adrian Nastase pe blogul personal, intr-un text publicat marti.

Pe locul al saptelea in lista lui Nastase se afla "imperialismul" prezidential in zona guvernamentala. Mai exact, fostul premier subliniaza ca "expansiunea permanenta a controlului prezidential asupra tuturor zonelor executivului, in conditiile in care guvernul se ocupa doar cu 'aprovizionarea' prin contracte de stat a clientelei PDL, creeaza confuzie interna si externa in ceea ce priveste atributiile in zona executivului".

Nastase ii transmite lui Basescu: Take it, or leave it!

Comasarea alegerilor, tipul de vot, regionalizarea, modificarea Constitutiei, pulverizarea sistemului de partide prin "multiplicarea lor", falimentul democratiei parlamentare, pierderea majora a gradului de libertate in zona mass-media si presiunile continue asupra judecatorilor sunt celelalte provocari despre care scrie Adrian Nastase pe blog.

A.T.