Nastase: Romania ar putea sa functioneze si fara Parlament

Miercuri, 28 Aprilie 2010, ora 15:40
2733 citiri
Nastase: Romania ar putea sa functioneze si fara Parlament
Foto: Arhiva

Adrian Nastase afirma ironic ca Romania poate functiona fara Parlament sau eventual cu un Parlament cu nici o Camera, avand in vedere ca, in viziunea sa, Parlamentul a devenit o anexa a Guvernului.

"Tara arde si baba se piaptana! Tara se vede foarte clar ca ar putea sa functioneze si fara Parlament! Parlamentul devine un fel de anexa a Guvernului, se vede foarte clar. Putem avea un Parlament fara nici o Camera. Este o falsa problema", afirma Nastase, intr-un interviu acordat RFI.

La fel de ironic, presedintele Consiliului National al PSD afirma ca legea fundamentala a tarii nu este o prioritate. "Avem o problema majora cu Constitutia? Nu cred. Acum ce facem ? Ne plimbam pe strada, luam pacientul, luam o persoana, o ducem in sala de operatie, ii facem o incizie, sa ne uitam sa vedem daca-i functioneaza toate organele si pe urma il lasam si pe masa, ca sa mai asteptam sa mai facem consultari in legatura cu chestia asta! Avem o problema foarte serioasa de viziune, de stabilire a prioritatilor", afirma Adrian Nastase.

Intrebat daca exista vreo sansa pentru adoptarea unei noi Constitutii, in acest an, Nastase se declara sceptic. "Nu cred. Daca Traian Basescu si Emil Boc vor mai cumpara vreo 50-60 de parlamentari, atunci se poate, pentru ca va avea o majoritate de doua treimi pentru aprobarea oricarui proiect constitutional si dupa aceea, sigur, cu mecanismul de fraudare a voturilor, pe care l-am vazut si-n alegerile prezidentiale, referendumul devine un galop de sanatate", afirma Nastase.

In privinta Legii de functionare a ANI, fostul premier este de parere ca s-ar putea ajunge din nou la Curtea Constitutionala, ceea ce ar fi o situatie jenanta.

"In ceea ce priveste situatia la care s-a ajuns, absolut jenanta pentru seful statului si pentru ministrii care au sustinut aceasta varianta neconstitutionala, sigur ca trebuie facute reparatiile de rigoare. Dar se procedeaza iar cu aceeasi lipsa de inteligenta si riscam sa ajungem din nou intr-o situatie in care o noua Curte Constitutionala sau aceeasi se va pronunta in conditiile unei exceptii ridicate intr-un proces, in legatura cu o solutie adoptata pe picior", declara parlamentarul social-democrat.

Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Premierul Marcel Ciolacu a declarat joi, 25 aprilie, la Timişoara, că regionalizarea teritorială şi reforma bugetară trebuie făcute, după o analiză şi un studiu exact în fiecare judeţ....
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Trimisă în judecată pentru folosirea funcţiei pentru favorizarea unor persoane, Clotilde Armand, primarărița Sectorului 1 a declarat răspicat că nu va demisiona, aşa cum i-au cerut...
#Adrian Nastase Constitutie, #Adrian Nastase Legea ANI , #stiri Adrian Nastase
Comentarii