Nastase prezinta un scenariu diabolic prin care Basescu o pune pe Udrea la putere

Miercuri, 16 Februarie 2011, ora 19:56
5630 citiri
Nastase prezinta un scenariu diabolic prin care Basescu o pune pe Udrea la putere
Foto: RealitateaTV (arhiva)

Adrian Nastase sustine ca ar exista un scenariu politic potrivit caruia Traian Basescu urmareste prin actiunile sale din ultimele zile sa diminueze puterea lui Vasile Blaga in partid, sa discrediteze USL, sa ii confere putere maxima Elenei Udrea, sa exploateze frustrarile lui Geoana, dar si sa "fragezeasca" liderii sindicali cu ajutorul ANI.

Fostul premier nu precizeaza daca informatiile i-au fost furnizate de cineva din PD-L sau de cineva din propria tabara politica.

"Am primit zilele acestea o analiza interesanta referitoare la ultimele evolutii politice", scrie Adrian Nastase pe blog, prezentand o parte din textul asa-zisei "analize" in care numele Elenei Udrea apare cu majuscule scris de nu mai putin de 16 ori.

Udrea urmeaza sa devina prim-ministru

Conform textului, Traian Basescu si "apropiatii sai" intentioneaza sa ii treaca pe Blaga, Berceanu si Videanu "in afara puterii de decizie".

"Un accent deosebit se pune pe preocuparea de a nu permite coeziunea si functionarea recent createi USL. In acest context, se actioneaza ca E.Udrea sa detina cat mai multe prerogative la nivelul PD-L si in plan guvernamental", se mai arata in textul respectiv.

Mai mult, "liderii din teritoriu au fost informati 'pe cai adecvate' despre faptul ca E. Udrea ar urma sa preia conducerea PD-L, sa devina prim ministru sau sa acceada la alte functii in stat".

In documentul respectiv, care nu uita nici de serviciile secrete, procuratura si justitie, pare-se angrenate si ele in acest plan de mentinere a puterii lui Traian Basescu, se mai sustine ca "se vor pregati pentru a candida la presedintia PD-L mai multe persoane care ar putea ceda, in final, in favoarea Elenei Udrea", o varianta colaterala fiind "intrarea concomitenta in cursa a Elenei Udrea si a lui Gheorghe Falca iar, in cazul in care conditiile vor permite, retragerea acestuia din urma in favoarea primei".

De asemenea, planul lui Traian Basescu ar mai viza "sacrificarea unor membri ai PD-L, care urmeaza sa fie deferiti justitiei pentru diferite fapte penale", membri tot din randurile opozantilor Elenei Udrea.

S-au dispus masuri care sa stopeze revenirea in prim-planul vietii politice romanesti a lui A. Nastase si C. P. Tariceanu

In analiza pe care Adrian Nastase o publica pe blog conferindu-i astfel credibilitate se mai arata ca seful statului este considerat de unii lideri PD-L responsabil pentru "gafa de proportii" privind recalcularea pensiilor, motiv pentru care Traian Basescu insusi "a dispus masuri de incetare a acestor comentarii, teama principala fiind aceea ca va fi afectata dezvoltarea grupului care ar trebui sa se construiasca in jurul lui T. Basescu si E. Udrea".

Mai mult, se arata ca "s-au dispus masuri care sa stopeze revenirea in prim-planul vietii politice romanesti a lui A. Nastase si C. P. Tariceanu" si ca "vor fi lansate inclusiv diversiuni la nivelul celor doua partide", inclusiv "informatii cu caracter diversionist la adresa grupurilor ILIESCU-NASTASE, V.PONTA, M.GEOANA, C.ANTONESCU, C.P.TARICEANU, L.ORBAN etc, cu scopul de a crea disensiuni intre grupurile respective, dar mai ales intre conducerile celor doua partide".

Vor fi exploatate frustrarile lui Mircea Geoana

Documentul continua cu explicarea modului in care va fi discreditat USL pe plan extern, dar si cu avertismente asupra faptului ca "vor fi exploatate unele frustrari ale lui M. Geoana cu scopul de a-i tempera criticile la adresa lui T. Basescu si de a-l folosi impotriva lui V. Ponta, A. Nastase, I. Iliescu si altii".

Primarii PSD si PNL vor fi compromisi "pe linia DNA", iar "patronii unor firme care au conexiuni cu liderii USL vor fi ascultati prin mijloace tehnice cu scopul de a se ajunge la posibile fapte ilegale comise impreuna cu V. Ponta, C. Antonescu si persoane din anturajul lor".

In incheiere se mai arata, printre altele, ca Traian Basescu urmareste sa isi creeze "o imagine pozitiva de initiator si luptator impotriva coruptiei", si, in acelasi timp, "ca element de psihologie sociala, T. Basescu insista pe continuarea masurilor de austeritate si chiar aducerea majoritatii populatiei in pragul foametei, sub legendele crizei economice, urmand ca in pragul alegerilor locale sa se procedeze la 'relaxarea' acestei situatii si chiar la pomeni electorale".

Documentul contine si o ultima referire, la "atacul ANI asupra liderilor sindicali", care ar avea ca scop "deturnarea atentiei de la responsabilitatea PD-L privind coruptia din vami si 'fragezirea' liderilor sindicali in perspectiva unor miscari sindicale si a modificarii Codului Muncii".

Adrian Nastase incheie postarea de pe blog invitandu-si cititorii sa vada, impreuna cu el, "daca aceste scenarii vor fi puse in aplicare".

Moartea unui om politic - pomenirea și lecțiile acesteia. Partea I: de ce trebuie să (ne) criticăm liderii?
Moartea unui om politic - pomenirea și lecțiile acesteia. Partea I: de ce trebuie să (ne) criticăm liderii?
Acum la mine e noapte târziu, dar calendaristic ziua de 27 martie a început deja. Când domniile voastre (sau majoritatea) veți citi acest articol (în două părți), peste cea de-a 29-a zi a...
Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
România intră în spațiul Schengen doar pe cale maritimă și aeriană, la finalul lunii martie 2024. Aderarea va stimula turismul și comerțul și va consolida piața internă. Pe de altă...
#Adrian Nastase Udrea Basescu, #Nastase Blaga Basescu, #Nastase Udrea premier , #Traian Basescu
Comentarii
Poza crin-geoana
crin-geoana
rank 5
Nastase prezinta un scenariu diabolic, o sa renunte la imunitate pentru a dovedi ca nu-i fricos, ca poate renunta ca Traian Basescu