Nastase: PDL foloseste recensamantul ca sa fure voturi prin CNP

Joi, 20 Octombrie 2011, ora 18:19
2420 citiri
Nastase: PDL foloseste recensamantul ca sa fure voturi prin CNP
Foto: dcnews.ro

Recensamantul populatiei si locuintelor din Romania, in forma in care a fost aprobat, presupune si declararea CNP-ului, motiv pentru care liderul PSD Adrian Nastase sustine ca aceasta ar fi noua metoda prin care PDL incearca sa fraudeze alegerile ce vor urma in 2012.

Totodata, presedintele Consiliului National al PSD ii indeamna pe romani sa nu dea aceste date recenzorilor pentru a se proteja in fata riscului de a le fi furata identitatea.

"Recensamantul populatiei este una dintre cele mai importante actiuni de calibrare a politicilor de dezvoltare ale unei natiuni. Din pacate, puterea pedelista nu rateaza nimic, reusind si de aceasta data sa deturneze semnificatia celei mai importante masuratori statistice a populatiei intr-un instrument de furt al identitatii si frauda electorala prin impunerea declararii Codului Numeric Personal.

Dupa alocarea banilor publici pe criterii politice, dupa adoptarea legii privind alegerea primarilor intr-un singur tur, dupa anuntul privind comasarea alegerilor locale si parlamentare sau dupa bazaconia votului prin corespondenta, regimul Basescu arunca o noua bomba cu ceas electoral fixat sa explodeze taman la alegerile din 2012", scrie Adrian Nastase pe blogul personal.

"Obligativitatea declararii CNP-ului este o masura scandaloasa care anuleaza practic securitatea datelor personale si ofera PDL un grup masiv de alegatori virtuali numai buni de inviat la alegeri (...) Astfel ca, un eventual esec al schemei piramidale 1 milion de voturi din scrisorelele pierdute ale domnului Baconschi, va putea fi compensat de PDL cu ingineria 2 milioane de CNP-uri pentru linistea lui Zeus", a completat liderul PSD.

El ii invita pe cetateni sa nu-si declare CNP-ul, chiar daca risca amenzi: "In aceste conditii, fac un apel catre toti concetatenii de a se proteja singuri in fata acestui abuz prin refuzul de a-si declara Codul Numeric Personal. Sunt curios cum va amenda Boc 20 de milioane de romani care refuza sa-si dezvaluie CNP-ul in fata unor recenzori cu salariile ciuntite de austeritatea basesciana", indeamna fostul premier.

PSD: PDL vrea sa fraudeze alegerile cu recensamantul

O alta avertizare similara a fost facuta de catre liderii PSD, potrivit carora intentia PDL este sa fraudeze alegerile cu ajutorul bazei de date create in urma recensamantului deoarece recenzorii vor cere cetatenilor si codul numeric personal, ceea ce este ilegal.

A.T.

Catalin Cîrstoiu, despre bunurile nedeclarate: „Ce ați fi vrut, să merg cu bicicleta?”
Catalin Cîrstoiu, despre bunurile nedeclarate: „Ce ați fi vrut, să merg cu bicicleta?”
Candidatul PSD-PNL la alegerile pentru Primăria București, medicul Cătălin Cîrstoiu a declarat vineri, 29 martie, că el și soția sa au muncit de „le-au sărit capacele” pentru a avea...
Proiect pentru plafonarea adaosului comercial la 20 la sută pentru produsele românești. „La produsele din import să pună orice adaos doresc ei”
Proiect pentru plafonarea adaosului comercial la 20 la sută pentru produsele românești. „La produsele din import să pună orice adaos doresc ei”
Ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale Florin Barbu a anunţat vineri, 29 martie, că împreună cu echipa de la instituţia pe care o conduce, pregăteşte un proiect legislativ care va...
#Adrian Nastase PDL recensamant, #PDL fura voturi recensamant, #recensamant voturi CNP PDL , #PSD