Nastase numara parlamentarii care fac diferenta dintre Putere si Opozitie

Marti, 10 August 2010, ora 15:37
1846 citiri
Nastase numara parlamentarii care fac diferenta dintre Putere si Opozitie

Deputatul social democrat, Adrian Nastase, anunta marti ca 22 de parlamentari separa Puterea de Opozitie, adica au nevoie de acestia ca motiunea de cenzura din toamna sa treaca, iar Guvernul Boc sa cada.

"Asa ca avem din nou nevoie de 22 de oameni, care sa vina fie de la PD-L, fie de la UNPR, fie de la UDMR. Au existat tot felul de speculatii legate de parlamentari care ar urma sa vina fie la noi, fie la PNL si, astfel, sa rastoarne raportul dintre putere si opozitie. Doar ca atatea alte scenarii, ele nu s-au confirmat. In aceste zile, in aceste saptamani, raportul putere-opozitie a ramas acelasi", scrie Adrian Nastase pe blogul personal.

Deputatul social democrat subliniaza faptul ca luna august a fost prima in care bugetarii si-au luat fluturasii cu salariile micsorate si pentru ei, incepe o etapa noua, foarte urata si foarte plina de presiuni.

"Ei ar fi trebuit sa fie preocuparea principala a guvernantilor, in locul frunzelor si al calculelor de putere. Poate ca, de luna asta, presiunea publica va creste. Poate ca oamenii vor incepe sa le ceara parlamentarilor PD-L sa tina cont de asta atunci cand vor vota. Sigur ca sunt speculatii ca, pentru daramarea lui Boc, se vor gasi 22 de pedelisti, care apoi se vor intoarce sa voteze ce le propune Basescu.

Sigur ca astfel de jocuri se pot face oricand (nu ma astept la nimic bun din partea lui Basescu). Dar noi nu putem sta pe margine doar pentru a nu fi noi instrumentul cu care Basescu il schimba pe Boc, eventual cu Vladescu. Orice zi fara guvernul Boc ar fi o zi castigata pentru romani", mai noteaza acesta.

Adrian Nastase mai noteaza ca pentru ei caderea actualului guvern si oprirea acestui stil de guvernare este o prioritate.

"Ce va urma dupa? Nu putem spera decat ca eventuala demitere a guvernului Boc va duce la o schimbare de fond. Avand o presiune publica in spate, chiar si Basescu poate ceda la un moment dat. Si poate accepta alegeri anticipate pentru a nu fi suspendat. Iar alegerile ar fi primul pas spre numirea unui nou guvern, legitim, credibil si cu un plan nou. Asa ca, pentru a ajunge la asa ceva, avem nevoie de 22 de voturi in plus. Pentru ca, parafrazandu-i pe chinezi, si strategia cea mai sofisticata de schimbare incepe cu primii 22 de pasi", conchide social democratul.

Din ce destinații vin primele avioane în România imediat după intrarea în „Air Schengen”. Pasagerii nu vor mai face controalele la frontieră
Din ce destinații vin primele avioane în România imediat după intrarea în „Air Schengen”. Pasagerii nu vor mai face controalele la frontieră
Primele zboruri din spaţiul Schengen care vor ateriza duminică pe aeroportul Henri Coandă vor fi cele care vin de la Paris, Viena, Hamburg, Roma, Zurich, Munchen, Amsterdam şi Geneva,...
Ciolacu anunță plafonări ”oriunde există speculă”. Energie și gaze, RCA și dobânzi, deja pe listă
Ciolacu anunță plafonări ”oriunde există speculă”. Energie și gaze, RCA și dobânzi, deja pe listă
Schema de plafonare și compensare la gaze și energie electrică se prelungește încă un an, urmând ca din aprilie 2025 să se revină treptat, timp de un an, la piața liberă, potrivit unei...
#Adrian Nastase parlamentari, #numar parlamentari Opozitie Putere , #stiri Adrian Nastase