Nastase: Noi am cerut demiterea ministrului de Interne, nu de Externe

Luni, 23 Ianuarie 2012, ora 17:22
2401 citiri
Nastase: Noi am cerut demiterea ministrului de Interne, nu de Externe
Foto: Antena 3

Opozitia a cerut demiterea ministrului de Interne, nu pe cea a ministrului de Externe, a precizat fostul premier Adrian Nastase, in timpul unei alocutiuni in sedinta camerelor reunite ale Parlamentului.

"Eu nu cred ca domnul prim-ministru a inteles solicitarea noastra. Noi am cerut demiterea ministrului de Interne, nu a ministrului de Externe, pentru ceea ce s-a intamplat in Piata Universitatii. Poate nu am explicat destul de clar acest lucru. Dar nu cred ca schimbarea ministrului de Externe este raspunsul adecvat pentru o criza politica atat de ampla", a precizat Adrian Nastase.

Potrivit spuselor sale, mesajele celor care au iesit in strada sunt clare, fie ca plac sau nu clasei politice, iar manifestantii se asteapta la niste raspunsuri, mai ales din partea Puterii.

"Ceea ce am inteles din partea lui Crin Antonescu si mi s-a parut corect a fost: nu putem influenta, acum, o demisie din partea presedintelui Basescu. Putem, in schimb, sa discutam despre celelalte chestiuni. In primul rand, in legatura cu ceea ce inseamna o criza profunda: nu este vorba doar de o criza economica in Europa, ci de una sociala si politica in Romania, altfel nu am fi aici. O criza de aceasta natura are nevoie de solutii. In mod evident, solutii politice", a subliniat deputatul PSD.

Nastase a adaugat ca Opozitia a venit in Parlament cu speranta ca va exista "responsabilitate" din partea Puterii de a accepta alegerile anticipate, pentru a preveni o "explozie sociala".

"Eu cred, in continuare, ca problema esentiala in aceasta intalnire era si este pana la sfarsitul ei ca domnul prim-ministru sa spuna daca exista sau nu o problema reala. Daca nu exista, atunci mergem linistiti inapoi si vedem ce se intampla in strada. Daca este o problema serioasa, atunci este nevoie de un raspuns responsabil, nu unul care va fi luat in derizoriu de cei care sunt in strada, schimbarea ministrului de Externe, pentru ca a vorbit urat si pentru ca a tras teapa la Bruxelles azi si a fost demis cand discuta intrarea noastra in spatiul Schengen", a comentat Nastase.

Fostul premier a precizat ca nu este nevoie de monologuri separate, asa cum s-a intamplat luni in Parlament, ci de un dialog. "Putem sa discutam de masuri radicale, sa dam anumite semnale, dar ceea ce trebuie sa oferim celor care ne urmaresc sunt gesturi de responsabilitate", a concluzionat Nastase.

Traian Băsescu, despre actuala clasă politică: ”Comparaţi-l pe Ciolacu, ca şi calibru, cu Năstase, pe nea Nicu, cu Stolojan sau Crin Antonescu”
Traian Băsescu, despre actuala clasă politică: ”Comparaţi-l pe Ciolacu, ca şi calibru, cu Năstase, pe nea Nicu, cu Stolojan sau Crin Antonescu”
Fostul preşedinte Traian Băsescu afirmă că liderii celor două mari partide din România, Marcel Ciolacu şi Nicolae Ciucă, nu se pot compara ”ca şi calibru” cu unii dintre predecesorii...
Cum trec partidele peste mesajul anticorupție aruncând în cursa pentru locale candidați certați cu legea
Cum trec partidele peste mesajul anticorupție aruncând în cursa pentru locale candidați certați cu legea
Deși de-a lungul timpului au spus că se delimitează de acțiunile colegilor certați cu legea, iar unii chiar au strâns electorat în jurul „luptei anticorupție”, astăzi, partidele își...
#Adrian Nastase, #Crin Antonescu, #Emil Boc, #sesiune extraordinara Parlament , #PSD