Nastase isi face pe blog un "jurnal de tribunal"

Vineri, 14 Octombrie 2011, ora 23:41
1336 citiri
Nastase isi face pe blog un "jurnal de tribunal"
Foto: Arhiva

Fostul premier Adrian Nastase a lansat pe blogul sau un "jurnal de tribunal", in care publicul larg va regasi toate detaliile legate de procesele in care este judecat.

El a explicat ca a recurs la acest gest pentru ca este "deranjant faptul ca presa nu mai e interesata de aceste dosare despre care a scris, din dragoste pentru libertatea de expresie, sute de tone de articole".

"Pe scurt, mi se pare deranjant faptul ca presa nu mai e interesata de aceste dosare despre care a scris, din dragoste pentru libertatea de expresie, sute de tone de articole. De aceea, imi propun sa va anunt toate termenele la care sunt citat la ICCJ, la fel cum anunt si evenimentele de la Fundatia Titulescu. Si sa va invit acolo. Intrarea este gratuita. Incepem de saptamana viitoare", scrie Adrian Nastase pe blogul personal.

Fostul premier sustine ca s-a oferit sa "se sacrifice pentru binele tarii", cand a cerut Parlamentului sa fie de acord cu DNA, dar nu a fost sa fie. In consecinta "pentru a da avizul de trimitere in instanta, s-au cheltuit sume imense de bani pentru a audia in trei randuri, la DNA, 1000 de martori adusi din toata tara ca sa explice ca Trofeul calitatii chiar a avut loc".

"Asa cum stiti, multe din dosarele de la ICCJ au termene pentru anul 2012. Din grija pentru adversarii politici, si in special din grija pentru mine, s-a comprimat, in cazul meu, cercetarea judecatoreasca prin acordarea a cel putin patru termene lunar. Numai in dosarul cu afisele! In noiembrie, presedintele completului, Ionut Matei, a fixat, deja, 6 (sase) termene: in 10, 16, 22, 23, 25, 28. Sa nu-mi spuneti ca e vorba de presiuni politice asupra judecatorilor. Este, fara indoiala, bucuria lor de a ma invita si de a ma vedea mai des la ICCJ", mai scrie liderul social democrat.

Adrian Nastase atrage atentia ca, in dosarul sau, desi s-a recurs la un numar foarte mari de martori, acum instanta incepe sa ii audieze pe "sarite".

"De asemenea, mi se pare interesant cum se procedeaza cu expertizele. Inutil sa va spun ca DNA isi "trage" singur asa numitele "constatari", care sunt niste comenzi realizate de anumiti clienti ai DNA, utilizati pentru operatiunile astea. Un alt lucru interesant: In dosarul cu afisele si trofeele, DNA si-a construit "acuzarea" pe 974 de martori - de trei ori mai multi decat cei audiati in Procesul de la Nurnberg. Acum, insa, numarul lor mare deranjeaza "celeritatea". Asa ca martorii au inceput sa fie citati pe sarite. Banuiesc ca e vorba doar de o scapare", conchide Nastase.

I.U.

Gabriela Firea iese în stradă. Candidata PSD la Primăria Capitalei vrea întâlniri directe cu electoratul
Gabriela Firea iese în stradă. Candidata PSD la Primăria Capitalei vrea întâlniri directe cu electoratul
Gabriela Firea, candidatul PSD la Primăria Capitalei, nu va sta la birou în timpul campaniei electorale. Firea a declarat miercuri, 24 aprilie, că îşi va axa campania în primul rând pe...
Lider PNL inculpat pentru corupție și-a depus candidatura la locale: ”Intru în competiţie bărbăteşte, deschis şi asumat”
Lider PNL inculpat pentru corupție și-a depus candidatura la locale: ”Intru în competiţie bărbăteşte, deschis şi asumat”
Preşedintele PNL Prahova, Iulian Dumitrescu, inculpat pentru corupţie şi cu interdicţia de a exercita funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Prahova, şi-a depus miercuri, 24 aprilie,...
#Adrian Nastase jurnal tribunal, #detalii procese Adrian Nastase , #stiri Adrian Nastase