Nastase indeamna ministrii la boicotarea sedintelor CSAT si dezvaluie unde e Ponta

Sambata, 03 August 2013, ora 22:08 9032 citiri
Foto: Antena3

Adrian Nastase sustine ca presedintele Traian Basescu "si-a facut damblaua" convocand sedinta CSAT pentru privatizarea CFR Marfa si ii indeamna pe ministri sa boicoteze de acum inainte sedintele CSAT, pana la incheierea mandatului presedintelui.

Invitat sambata seara la Antena3, fostul premier le-a transmis ministrilor care sunt membri in Consiliul Suprem de Aparare a Tarii (CSAT) ca "daca se dorea, sedinta CSAT putea sa nu aiba loc".

"Si ar putea sa nu aiba loc pana la sfarsitul mandatului lui Traian Basescu", a adaugat Adrian Nastase, in conditiile in care 7 din cei 13 membri ai CSAT sunt membri ai guvernului.

"Traian Basescu a vrut sa arate ca el este seful CSAT, stabileste sedinta cand vrea el, chiar daca nu s-a consultat cu vicepresedintele(...) Si-a facut doar damblaua, chemandu-i pe oamenii aia, sfidand bunul simt... Nu se poate ca in momentul in care premierul este in avion, mergand spre tara 'Marelui licurici' (SUA - n.red.) tu sa faci convocarea. Ce ai facut? Ai aratat ca ai control asupra CSAT", a comentat Adrian Nastase.

Mai mult, fostul premier a transmis explicit un mesaj catre Guvernul Ponta.

"Daca patru membri nu se prezinta de acum incolo la sedintea CSAT, nu e cvorum si nu se poate tine sedinta", a spus el.

In ciuda declaratiilor din ultimele saptamani, Guvernul a trimis o solicitare oficiala la Palatul Cotroceni in care a cerut discutarea in CSAT a privatizarii CFR Marfa abia joi seara, la ora 17:05, dupa ce premierul Victor Ponta a plecat in concediu.

CSAT: Discutia despre CFR a fost "constructiva". Nu s-a emis o decizie

In plus, in adresa trimisa CSAT, Guvernul a solicitat "punerea pe ordinea de zi" a Hotararii emise de Guvern in urma cu o saptamana, ceea ce inseamna doar o discutie pe acest subiect, nu emiterea unei decizii, a explicat consilierul prezidential pe probleme de securitate, Iulian Fota.

Guvernul nu mai are oprelisti sa continue privatizarea CFR Marfa - consilier prezidential

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News