Nastase il ataca pe "capuchehaia" Cristian Preda

Duminica, 19 Februarie 2012, ora 14:42
5783 citiri
Nastase il ataca pe "capuchehaia" Cristian Preda

Presedintele Consiliului National al PSD, Adrian Nastase, il ataca pe europarlamentarul PDL Cristian Preda, dupa ce acesta il catalogase, in urma unui text publicat la "Invitatii Ziare.com" de fostul premier, ca "ideolog anti-european".

Cristian Preda: Nastase este ideologul anti-european al USL

Invitatii Ziare.com Adrian Nastase: Tratatul fiscal. Improvizatie si bricolaj

"Domnitorii romani obisnuiau sa-si trimita reprezentanti la Poarta Otomana. Reprezentantul trimis acolo purta numele de "capuchehaie". Si Traian Basescu si-a trimis reprezentanti, evident nu la Poarta otomana, ci la Bruxelles. A trimis o capuchehaie - Monica Macovei si un capuchehai - Cristian Preda, care au venituri acolo de peste 20000 de Euro.

Sigur ca trebuie "sa produca" pentru sinecura asta. Monica Macovei se ocupa de MCV astfel incat el sa poata fi utilizat impotriva adversarilor politici, iar Cristian Preda a luat locul postului de radio "Europa libera", stabilind cine sunt dusmanii Europei si ai Reformei lui Basescu. Se pare ca eu as fi unul dintre ei. Pentru ca am cerut ca si interesele romanesti sa fie avute in vedere in negocierea si, mai aples, aplicarea Tratatului fiscal", a scris Adrian Nastase pe blog.

Fostul premier il ironizeaza pe Cristian Preda, spunand ca acesta nu mai intelege limba romana.

"Probabil ca vorbind, la Bruxelles, numai in limbi straine, Preda nu mai intelege ce se scrie in limba romana. Ideea ca as fi devenit " ideologul anti-european" al USL, dovedeste ca nu-si mai pierde mult timp cu cititul, ci foloseste doar message-box-ul primit de la Ada Mesesan, din Modrogan", mai scrie Nastase.

Pactul fiscal, jucat pentru "castravetele" Constitutiei

"Nicaieri, in Legea tratatelor, nu se vorbeste despre vreun "protocol politic", cum e cel semnat de Coalitie sau altceva asemanator. Guvernul este expresia executiva a coalitiei majoritare din Parlament. Prin urmare, este un nonsens ca aceasta coalitie sa mai aprobe o data ceea ce, de fapt, aproba prin decizia luata in guvern!

Pactul fiscal este jucat, insa, exclusiv politic de catre Basescu si guvernul sau. Initial, Basescu a folosit acest document ca un factor de presiune pentru a ajunge la "castravetele" sau drag, modificarea Constitutiei. Acum, Basescu si coalitia de la putere recunosc ca respectivul document se poate adopta si fara a se modifica legea fundamentala, cum, de altfel, sustineam si noi la vremea respectiva", mai afirma Adrian Nastase.

"Urgenta semnarii acordului este o alta minciuna. Acordul se adreseaza, in principal, statelor din zona euro. Iar cine nu semneaza la 1 martie, va putea s-o faca oricand dupa aceea, tratatul ramanand deschis. Procedura aderarii, pentru toate statele membre ale UE, este prevazuta in dispozitiile finale ale Tratatului. Dar nu vreau sa ma pronunt pe chestiunea oportunitatii semnarii Tratatului, acum sau mai tarziu, pentru ca eu cred ca economistii trebuie sa clarifice castigurile si pierderile eventuale, decurgand din "regula de aur", adauga fostul premier.

Nastase incheie spunand ca USL e de acord cu Tratatul Fiscal, insa protocolul pentru acesta nu are rost.

"Sa fie clar pentru orice capuchehaie: suntem favorabili obiectivelor tintite prin Tratatul fiscal, si ne vom pronunta, in principiu, favorabil, in cadrul Parlamentului, atunci cand se vor respecta prerogativele acestuia de a fi informat in procedura de ratificare a documentului respectiv", conchide deputatul PSD.

L.L.

Cum trec partidele peste mesajul anticorupție aruncând în cursa pentru locale candidați certați cu legea
Cum trec partidele peste mesajul anticorupție aruncând în cursa pentru locale candidați certați cu legea
Deși de-a lungul timpului au spus că se delimitează de acțiunile colegilor certați cu legea, iar unii chiar au strâns electorat în jurul „luptei anticorupție”, astăzi, partidele își...
Candidat comun PSD-PNL la alegerile prezidențiale? Băsescu: ”Spuneţi-mi care din partidele astea ar fi de acord să susţină candidatul celuilalt? Eu zic că niciunul”
Candidat comun PSD-PNL la alegerile prezidențiale? Băsescu: ”Spuneţi-mi care din partidele astea ar fi de acord să susţină candidatul celuilalt? Eu zic că niciunul”
Fostul preşedinte Traian Băsescu a afirmat duminică seara, 28 aprilie, că nu vede posibilitatea ca PSD şi PNL să aibă un candidat comun la alegerile prezidenţiale. „Nu. Spuneţi-mi...
#Nastase capuchehaia Cristian Preda, #Nastase atac Preda , #PSD