Nastase ii da replica lui Oprisan: Nu "Centrul" a distribuit casete cu jurnaliste dezbracate in Vrancea (Video)

Miercuri, 21 Ianuarie 2015, ora 16:506629 citiri
Nastase ii da replica lui Oprisan: Nu "Centrul" a distribuit casete cu jurnaliste dezbracate in Vrancea (Video)
Foto: Arhiva / Ziarul de Vrancea

Adrian Nastase ii da replica presedintelui CJ Vrancea Marian Oprisan, dupa ce acesta a declarat ca Victor Ponta va ramane in fruntea PSD doar daca nu se mai comporta ca fostul premier. Nastase spune ca nu conducerea de la centru e de vina pentru problemele in justitie ale lui Oprisan.

"Orice conducator stie ca rezultatul final depinde de rezultatele insumate in judete si de perceptia generala, rezultata atat din imaginea de la 'centru', cat si de cea din teritoriu", scrie pe blog Adrian Nastase.

El adauga si un fragment din volumul "Cele Doua Romanii", in care a vorbit despre "teoria centrului imaculat", invocata de mai multi lideri judeteni PSD.

"Problema lui Mischie, Bebe Ivanovici, Savu, Vanghelie, Oprisan - cel putin cele de imagine - erau reale, nu erau inventate. Spre exemplu, nu 'Centrul' distribuie casete cu jurnaliste dezbracate in Vrancea. In al doilea rand, problemele de imagine generate, sa spunem de Mischie sau de Vanghelie, la vremea aceea, nu erau in primul rand, in judetul sau in sectorul lor, ci in alte zone ale tarii (in Ardeal, de exemplu). De aceea a fost nevoie sa luam anumite decizii. Prea putine si prea tarziu.

La nivel central aveam problemele noastre dar pe care le-am rezolvat, cum si cand am putut - de la Hildegard Puwak la Beuran, Serban Mihailescu, prin diverse remanieri sau restructurari de guvern", a scris Adrian Nastase.

Mai mult, acesta l-a ironizat pe Oprisan.

"Daca insa aceasta teorie il ajuta pe Oprisan sa-si explice existenta, in continuare, a dosarelor sale din justitie (dupa 10 ani), nu vreau sa-l impiedic. Poate insa ca daca in turul al doilea la prezidentiale (in 2004, n.b.) si el si alti lideri locali ai PSD nu ar fi oprit motoarele (din comoditate, sper), poate ca multe din abuzurile facute de echipele lui Basescu impotriva adversarilor sai nu ar fi avut loc", a mai scris Adrian Nastase.

"Domnul Victor Ponta va ramane in fruntea PSD cu conditia sa nu se mai comporte ca Adrian Nastase. (...) Daca nu vor inceta cu actiuni sau nu vor inceta sa arunce responsabilitatea pentru pierderea alegerilor prezidentiale asupra primarilor si asupra presedintilor de consilii judetene, sunt convins ca lucrurile se vor schimba in PSD", a declarat Marian Oprisan, marti seara, la Realitatea TV.

Oprisan: Ponta va ramane in fruntea PSD, daca nu se mai comporta ca Adrian Nastase


C.B.