Nastase: Frica e mai puternica decat foamea, in regimul Basescu

Luni, 13 Septembrie 2010, ora 17:13
2495 citiri
Nastase: Frica e mai puternica decat foamea, in regimul Basescu

Deputatul PSD, Adrian Nastase, este convins ca tot spectacolul care s-a dat recent in cazul arestarii lui Sorin Ovidiu Vintu nu are cum sa ajute la curatenia morala a natiunii, iar Romania a ajuns in punctul in care este guvernata prin frica, "fiindca e nevoie de frica pentru a acoperi realitatea".

"Relatia controversata a unui om public, a unui ales, cu zone de putere economica dauneaza mereu. Niciodata nu produc "plus-valoare sociala", daca imi e permis sa folosesc acest termen. Pe de alta parte, mi se pare in afara statului de drept utilizarea arestarilor "preventive" (ca sa nu-i calce masina pe strada?) in scopul "producerii" de probe.

Am mai scris pe acest subiect si voi spune si acum, in cazul lui Vantu, ca principiul de urmat trebuie sa fie cel al anchetei in stare de libertate, pornind de la prezumtia de nevinovatie, indiferent de relatia de (ne)prietenie cu seful statului. Mi-e greu sa inteleg sau, de fapt, inteleg de ce acum", scrie Adrian Nastase pe blogul personal.

Fostul premier este de parere ca in ziua de azi puterea nu mai poate genera solutii pentru popor, ci decat pentru ei insisi.

"Si, fiindca n-are solutii, genereaza frici. Panica unui nou imprumut la FMI este iresponsabila...Frica este cea care da unui lucru mic o umbra enorma, spune un proverb suedez. Asa au ajuns romanii sa se teama de Basescu, sa se teama de datorii sau de autoritati.

Guvernarea prin frica va continua, fiindca e nevoie de frica pentru a acoperi realitatea. E nevoie de o umbra uriasa, care sa intunece ratiunea. E nevoie de intoarcerea la instincte de haita si la violenta impotriva celorlalti. Frica e mai puternica decat foamea, in regimul Basescu", mai noteaza acesta.

Fostul premier tine sa precizeze ca desi pe vremuri, PSD era descris in presa ca un partid care inspira frica adversarilor sai (desi eu cred ca era o exagerare) acum, PD-L a depasit cu mult acest statut.

"El nu inspira frica adversarilor, ci populatiei pe care o conduce. Cand asa ceva se intampla, nu mai vorbim de democratie sau de stat de drept. Vorbim de bantustanuri, de foste republici sovietice si de regimuri despotice.

In care oamenii, chiar daca sunt saraci, devin prea marcati de frica pentru a mai protesta. Vom vedea ce va mai inventa Traian Basescu in iarna si in primavara viitoare. Lagare? Un nou Canal (Marea Neagra-Marea Manecii-Oceanul Atlantic, de ex.) ?", se intreaba retoric acesta.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#Adrian Nastase regim frica, #Traian Basescu regim frica , #stiri Adrian Nastase