Nastase, despre delimitarea lui Basescu de PDL si planurile Guvernului USL

Sambata, 28 Aprilie 2012, ora 09:54
2777 citiri
Nastase, despre delimitarea lui Basescu de PDL si planurile Guvernului USL
Foto: Arhiva Ziare.com

Presedintele Consiliului National al PSD, Adrian Nastase, a declarat vineri seara, intr-o emisiune televizata, ca Traian Basescu a fost "obligat" sa ia nota de motiunea de cenzura adoptata de Parlament si contrans sa mearga intr-o singura directie.

"A fost experienta anterioara cand la o motiune s-a supralicitat si atunci a fost o frustrare destul de mare. Presedintele a fost obligat sa ia nota de motiune. A recunoscut infrangerea.

Cred ca incepuse deja sa se delimiteze de PDL, iar desemnarea lui Mihai-Razvan Ungureanu a reprezentat primul pas si a fost, intr-un fel, si un semnal pentru PDL ca el incearca de data asta nu neaparat sa caute o salvare a PDL, ci sa caute o formula pentru propriul lui mandat.

Varianta de acum, Traian Basescu a intrat de pe o autostrada cu nenumarate optiuni de exit-uri pe un drum de tara care nu merge decat intr-o singura directie si in felul asta a fost constrans. Pana la urma, e o realitate care s-a dovedit mai puternica (...) A fost fortat sa ajunga la aceasta desemnare. Problema este daca va trata cu responsabilitate aceasta desemnare sau va incerca sa o torpileze", a spus Nastase.

El a explicat "torpilarea" afirmand ca Traian Basescu ar putea sa incerce sa determine in Parlament un vot care sa nu sustina Guvernul Ponta si in felul acesta sa declanseze alegeri.

In opinia liderului social-democrat, USL poate miza si in continuare pe votul dat vineri de cei 235 de parlamentari.

Nastase: Nu ne putem prezenta la alegeri doar cu bandaje aplicate

In plus, Nastase si-a manifestat speranta ca guvernarea USL sa fie "solida, serioasa" si sa nu existe probleme de "redirectionare a unor bani", astfel incat la alegerile viitoare USL sa nu se prezinte "doar cu bandaje aplicate".

"Vreau si sper ca aceasta guvernare sa fie o guvernare solida, foarte serioasa si care sa nu aiba probleme doar de genul acesta de redirectionare a unor bani. Nu cred ca ne vom putea prezenta la alegerile parlamentare doar cu bandaje aplicate in aceste sase luni. Din acest moment, sunt necesare solutii foarte serioase.

Considerand ca masurile de austeritate sunt importante, eu cred ca trebuie facut un amestec, un mix cum ar spune cei de la Banca Nationala, mult mai inteligent cu masuri de crestere economica", a afirmat Nastase.

El a spus ca este prea devreme sa comenteze din cine va fi format noul guvern.

"Doamna Andronescu este super activa si eu cred ca a avut un rol foarte important atata timp cat functionam in Opozitie. Acum banuiesc ca ne vom exprima pe roluri", a adaugat liderul social-democrat.

Intrebat daca va contribui la formarea listelor de ministri, presedintele CN al PSD a precizat ca decizia privind formula guvernamentala trebuie sa ii apartina presedintelui partidului, Victor Ponta, pentru ca echipa cu care va lucra sa fie una "apropiata si cu care sa se simta confortabil".

Adrian Nastase a tinut sa mentioneze ca optiunea sa absoluta este ca Guvernul sa fie format din persoane cu experienta care sa dea un sentiment solid, seriozitate si profesionalism.

Social-democratul a subliniat ca USL nu a stiut pana in dupa amiaza zilei de vineri ca va forma Guvernul.

"Guvernul va fi format in urma unor discutii intre PSD, PNL si PC. Va trebui sa existe un echilibru si din acest punct de vedere", a sustinut Nastase.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cu cine ar vrea PSD+PNL să-l înlocuiască pe Cătălin Cîrstoiu la alegerile pentru Primăria Capitalei
Cu cine ar vrea PSD+PNL să-l înlocuiască pe Cătălin Cîrstoiu la alegerile pentru Primăria Capitalei
Cătălin Cîrstoiu se pare că s-a dovedit a fi mai degrabă nepotrivit pentru a candida din partea PSD+PNL pentru Primăria Capitalei. Astfel, alianța care formează și guvernul ar lua deja în...
Primul Congres Forţa Dreptei. Formaţiunea îşi alege conducerea naţională şi îşi prezintă candidaţii
Primul Congres Forţa Dreptei. Formaţiunea îşi alege conducerea naţională şi îşi prezintă candidaţii
Primul Congres al Forţa Dreptei este organizat, sâmbătă, la Palatul Parlamentului, formaţiunea urmând să îşi aleagă conducerea naţională şi să îşi prezinte candidaţii la alegerile...
#Nastase Victor Ponta premier, #Nastase ministri guvern USL, #Nastase Basescu guvern PDL , #Traian Basescu