Nastase, despre comasare: Marea miza e fraudarea brutala a alegerilor

Vineri, 16 Decembrie 2011, ora 15:25
4632 citiri
Nastase, despre comasare: Marea miza e fraudarea brutala a alegerilor
Foto: Arhiva

Deputatul PSD Adrian Nastase sustine ca marea miza pentru care Guvernul Boc si-a angajat raspunderea pe comasarea alegerilor este "fraudarea brutala a votului, prin confuzarea electoratului".

"Emil Boc si-a angajat raspunderea pe comasarea alegerilor in cateva minute. De ce in cateva minute? Pentru ca nu avea mai mult de spus decat faptul ca ei vor alegerile comasate, indiferent de ce spun legile, Constitutia si bunul-simt...democratic. Marea miza este fraudarea brutala a alegerilor, prin confuzarea electoratului si, cel mai important, blocarea accesului acestuia la vot. Vom avea trei urne de vot, dar sase buletine!!

Membrii comisiilor birourilor sectiilor de votare vor fi nevoiti sa numere buletine de vot aruncate la gramada in trei urne, unde se amesteca (sic!) candidatii. Se mizeaza pe faptul ca acesti oameni vor claca fizic si psihic in fata acestui volum de munca si a responsabilitatii. Pentru oameni, timpul de votare se va dubla, ceea ce va bloca exercitarea dreptului de vot pentru foarte multi romani", scrie Adrian Nastase pe blogul personal.

Fostul premier atrage atentia ca legea propusa de Boc nu explica ce o sa se intample cu mandatele viitorilor primari.

"Mandatele viitorilor - vor fi scurtate, pentru ca parlamentarele si localele sa aiba loc separat sau comasarea va deveni regula de facto in desfasurarea scrutinului? Dincolo de aceste aspecte tehnice, sa nu uitam cel mai important lucru: schimbarea regulilor electorale in timpul jocului nu este agreata de clubul democratic in care ne aflam. Comasarea contravine Codului bunelor practici in materie electorala, ce contine recomandari ale Consiliului Europei, adoptate de catre Comisia de la Venetia", mai scrie liderul social democrat.

Pentru a-si argumenta convingerea ca alegerile vor fi fraudate de Putere, Adrian Nastase spune ca a auzit o poveste despre un lider judetean al PDL care va lucra cu "interlopii" ca sa castige votul.

"In context, trebuie sa spun ca am auzit o poveste despre un lider judetean al PDL care a chemat la ordine seful de IPJ si i-a spus franc: Eu, cu interlopii pe care ii controlez, vom bloca incepand de dimineata sectiile cu oamenii nostri. Daca vrei sa ramai in functie, accepti sa inchizi ochii. Daca nu vrei sa inchizi ochii, spune ca acum, pentru ca trebuie sa pleci. Reforma statului roman in cea mai pura forma a sa: cu interlopi de la 'firul ierbii", mai scrie Nastase.

Guvernul si-a angajat raspunderea pe comasarea alegerilor si promovarea magistratilor la ICCJ

Guvernul si-a angajat joi raspunderea in fata Parlamentului pe proiectul Legii comasarii alegerilor si Legii promovarii judecatorilor la Inalta Curte de Casatie si Justitie.

Este pentru a 12-a si a 13-a oara cand guvernul Boc si-a angajat raspunderea pe un proiect de lege.

Opozitia a anuntat de mai mult timp ca va depune motiune de cenzura pe comasarea alegerilor. Cel mai probabil aceasta va fi citita luni si dezbatuta joi, cand va fi si votata. In cazul in care motiunea va trece, guvernul va pica, in caz contrar, legea se considera adoptata si merge la presedinte spre promulgare.

I.U.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Campanie intensă pentru candidatura lui Geoană la prezidențiale. S-a lansat un nou site de susținere
Campanie intensă pentru candidatura lui Geoană la prezidențiale. S-a lansat un nou site de susținere
O campanie de susținere pentru candidatura lui Mircea Geoană, actualul secretar general adjunct al NATO, a fost demarată în online. Inițiativa, care se recomandă drept o „platformă...
Dilema preotului care vrea să candideze pentru primăria Sucevei. "Va trebui să aleagă între cariera politică și preoție"
Dilema preotului care vrea să candideze pentru primăria Sucevei. "Va trebui să aleagă între cariera politică și preoție"
Partidul Alianța pentru Unirea Românilor Suceava a ales un preot să candideze pentru funcția de primar al municipiului Suceava. Cătălin Axinte este preot slujitor la Biserica Sf. Mina din...
#Adrian Nastase comasarea alegerilor, #comasare alegeri PDL fraudare vot , #deputat