Nastase, despre coabitare: Cel mai tanar are un avantaj, vanatoarea necesita rabdare

Sambata, 27 Aprilie 2013, ora 22:56
3554 citiri
Nastase, despre coabitare: Cel mai tanar are un avantaj, vanatoarea necesita rabdare
Foto: Antena 3

Adrian Nastase compara pactul de coabitare dintre presedintele Traian Basescu si premierul Victor Ponta cu poezia "Mistretul cu colti de argint", apreciind totodata ca cel mai tanar se afla in avantaj.

"Ce face Victor Ponta e foarte corect. La Adunarea CE, exista un proiect de monitorizare pentru Romania. Romania are suficiente probleme ca sa si faca probleme si cu CE. Nu cred ca e bine ca eu sa incerc sa explic ceea ce in mod evident Victor Ponta nu a explicat. Sunt convins, insa, ca exista motive.

Stim ca oamenii politici, pentru interesele lor, au facut anumite concesii, ca uneori au stat in pozitii care nu au fost magulitoare. Un adevarat om politic, daca tine la tara sa, trebuie sa faca uneori gesturi care nu sunt asa apreciate. Este o responsabilitate a Guvernului si a premierului de a crea acele poduri, ca vulpea din 'Micul Print'", a declarat fostul social-democrat.

Potrivit acestuia, "vom vedea la final cine a fost mistretul cu colti de argint si cine a fost vanatorul". "Cel mai tanar are un avantaj, pentru ca vanatoarea este o operatiune care presupune multa rabdare", a completat, totusi, Nastase.

"Alegatorii sunt cei care au votat, de fapt, coabitarea. Ei l-au ales presedinte in 2009, ei au ales sa nu iasa sa voteze la referendumul de anul trecut si tot ei au ales o mare majoritate la parlamentare. Nu are rost sa ne enervam, coabitarea a fost impusa de pe teren. Problema este daca o tara intreaga sta in stand-by pana in 2014. Dar acest lucru nu se poate, trec multe pe langa noi, iar riscul cel mare este ca Guvernul sa asigure un fel de guvernare pe pilot automat, in care lipsa de initiativa si clientela politica sa creeze o intarziere pentru proiecte si astfel sa aiba satisfactie cei care nu au avut incredere in aceasta guvernare", a mai spus Nastase.

Se destrama USL?

In alta ordine de idei, fostul premier a vorbit si despre relatiile tensionate din USL. Nastase nu a exclus ca Uniunea sa se destrame pana la prezidentiale, insa acesta a mentionat ca cel mai bun lucru, atat pentru PSD, cat si pentru PNL, ar fi ca USL sa ramana unita.

"Partidele trebuie sa se hotarasca, in definitiv, care sunt alegerile cele mai importante - europarlamentare si prezidentiale. Din punctul meu de vedere, daca prezidentialele erau cele mai importante, atunci la europarlamentare ar fi trebuit sa se mearga impreuna, pentru ca rezultatele la europarlamentare vor crea fel de fel de tensiuni (...)

Exista o mare presiune, inclusiv in interiorul PSD, pentru ca PSD sa aiba candidat propriu la prezidentiale. Evident ca acest lucru ar crea o mare presiune in interiorul liberalilor. Poate ca pentru unii dintre ei ar fi insa bine, pentru ca, potrivit intelegerii, daca unul da presedintele, celalalt da premierul. Dar acest lucru nu ar fi deloc in interesul lui Crin Antonescu. Dupa parerea mea, formula cea mai buna este pastrarea unei variante comune, castigarea prezidentialelor cu Crin Antonescu", a opinat Adrian Nastase.

Candidatul PSD - PNL la Capitală promite „liniște” în București. „Trebuie să ajungi să te simţi bine, să fie un oraş cochet”
Candidatul PSD - PNL la Capitală promite „liniște” în București. „Trebuie să ajungi să te simţi bine, să fie un oraş cochet”
Medicul Cătălin Cîrstoiu, candidatul alianţei PSD-PNL la Primăria Capitalei, a declarat vineri, 29 martie, despre viziunea sa cu privire la Bucureşti, că trebuie să ajungi să te simţi...
Cîrstoiu îi răsucește cuțitul în rană Gabrielei Firea: „Poate și eu aș fi trăit mai visceral ceea ce a simțit domnia sa”
Cîrstoiu îi răsucește cuțitul în rană Gabrielei Firea: „Poate și eu aș fi trăit mai visceral ceea ce a simțit domnia sa”
Candidatul alianţei PSD-PNL la Primăria Capitalei, Cătălin Cîrstoiu, a declarat vineri, într-o întâlnire cu organizaţia PSD Sector 6, că vrea să îi mulţumească personal Gabrielei...
#Nastase coabitare Ponta Basescu, #Nastase USL destramare, #Nastase alegeri prezidentiale , #Victor Ponta