Nastase crede ca Basescu il va arunca luni din balon si pe Boc, ca asa sunt scorpionii...

Duminica, 05 Februarie 2012, ora 11:03
5166 citiri
Nastase crede ca Basescu il va arunca luni din balon si pe Boc, ca asa sunt scorpionii...
Foto: Arhiva (Realitatea TV)

Fostul premier Adrian Nastase, recent condamnat la inchisoare pentru coruptie, este in continuare preocupat de scena politica si mai ales de activitatea guvernantilor. Deputatul PSD pare inclinat sa confirme zvonurile cele mai proaspete din presa, cum ca Emil Boc urmeaza sa fie convins sa demisioneze saptamana viitoare, pentru a mai potoli furia maselor.

Adrian Nastase prezinta pe blog ceea ce el numeste situatia dezastruoasa din teren.

""Romanii" lui Basescu, dar si ceilalti, traiesc tot mai rau, iar situatia economica (si din motive externe) nu se va imbunatati in perioada care vine. Nemultumirea latenta a populatiei creste continuu. Nemultumirea este legata de directia in care merge tara, dar si de cei care o conduc. Atat Guvernul, cat si Basescu au un nivel de incredere publica in jur de 10%.

Cele trei solicitari principale, exprimate public, vizeaza, in esenta, doi "JOS" (Basescu si Boc), plus alegeri anticipate".

Pana acum, presedintele Traian Basescu a incercat sa calmeze spiritele "aruncand din balon inainte de prabusire" cateva piese neesentiale, precum ministrul Teodor Baconschi si Legea Sanatatii.

"L-a tras inapoi in nacela pe Arafat, a acceptat sesiune extraordinara a Parlamentului, a acceptat o palma zdravana pentru Guvern prin decizia Curtii Constitutionale. Niciun rezultat...", considera Nastase, care adauga ca acum seful statului "are de ales intre cele doua "josuri"" si probabil va decide sa il sacrifice pe Emil Boc, nu insa si cativa ministri importanti, ca sa nu supere prea tare PDL.

Fostul premier crede ca Traian Basescu ar putea pregati un anunt surpriza chiar luni, la consultarile cu partidele de la Cotroceni - "Boc si-a dat demisia, iar consultarile sunt pentru a desemna un nou premier".

"Unii vor spune ca nu este elegant si ca, dupa Roman, Stojan, Baconschi etc, el il sacrifica si pe Boc. Altii vor raspunde, resemnati, ca asa sunt scorpionii...", completeaza ironic Nastase.

"Oricum, va rog sa nu va faceti program luni dupa-amiaza pentru ca Basescu va face o conferinta de presa sa va anunte aceste schimbari minunate. Iar, ca sa le aprofundati veti putea urmari un talk show cu mingi ridicate la fileu la una dintre televiziunile prietene. Regret sincer ca Rodica Culcer a fost demisa de la stirile TVR.

Asa incat, intre incendii si accidente rutiere, discursuri - pe roluri - despre cresterea si descresterea salariilor, a pensiilor si a TVA-ului la alimente, prin circ zilnic, oamenii ("romanii", daca vreti) ar putea uita de problemele de fiecare zi, de viitoarele cheltuieli la intretinere...Sau asa crede Basescu. Sacrificiile rituale de pana acum nu au dus la linistirea multimii. Sacrificarea lui Boc va fi suficienta?", se intreaba fostul premier.

Premierul Emil Boc n-a vrut sa le spuna ziaristilor, sambata, daca intentioneaza sau nu sa-si dea demisia, asa cum au afirmat surse din PDL.

"Nu comentez asupra demisiei mele, eu stiu sigur ce am de facut. Fiti sigur ca voi spune intai colegilor mei de partid si apoi presei", a afirmat seful Guvernului, la insistentele jurnalistilor.

Potrivit unor surse citate de Evenimentul Zilei, Boc ar mai urma sa stea in scaunul de prim-ministru pana pe la mijlocul saptamanii viitoare.

Noul premier ar urma sa fie un specialist in economie, nu neaparat din zona BNR.

Varianta ar fi agreata de PDL, dupa ce sondajele efectuate in ultimul timp le-au aratat ca mentinerea lui Emil Boc sau numirea unui alt premier din cadrul partidului nu ar contribui la relansarea PDL.

In ciuda refuzului sau repetat, guvernatorul Bancii Nationale, Mugur Isarescu, nu este exclus de pe "lista scurta".

Un alt favorit este directorul SRI George Maior, fost diplomat si parlamentar, un personaj care s-a implicat foarte activ in zona luptei anticoruptie si care beneficiaza de o imagine buna in plan extern, mai ales la Washington.

Omologul sau de la SIE, Mihai Razvan Ungureanu, este o alta varianta. Diplomat de cariera, ex-ministru de Externe, a semnat acordul cu SUA pentru baze militare americane in tara noastra.

O alta solutie vehiculata este Lucian Croitoru, doctor in economie si consilier al lui Isarescu, care a mai constituit o alternativa de premier in anii trecuti.

Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Premierul Marcel Ciolacu a declarat joi, 25 aprilie, la Timişoara, că regionalizarea teritorială şi reforma bugetară trebuie făcute, după o analiză şi un studiu exact în fiecare judeţ....
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Trimisă în judecată pentru folosirea funcţiei pentru favorizarea unor persoane, Clotilde Armand, primarărița Sectorului 1 a declarat răspicat că nu va demisiona, aşa cum i-au cerut...
#Adrian Nastase Basescu Boc , #Traian Basescu