Nastase: Cod portocaliu de atentionare, pentru prietenii lui Basescu

Marti, 22 Iunie 2010, ora 21:533193 citiri
Nastase: Cod portocaliu de atentionare, pentru prietenii lui Basescu

Adrian Nastase, seful Consiliului National al PSD, ironizeaza, pornind de la cazul sefului OTV, Dan Diaconescu, situatia in care se gasesc tot mai multi sustinatori declarati ai presedintelui Traian Basescu - in arest sau retinuti de procurorii DNA.

"Cod portocaliu de atentionare pentru prietenii lui Basescu. Asta pare sa fie concluzia acestor zile, inclusiv daca te uiti la cazul Dan Diaconescu. Un om care a facut tot ce a putut pentru a-l ajuta sa se realeaga este acum tinta furiei (inca prea putin explicata) a apropiatilor presedintelui - ma refer aici la procurorii numiti de domnia sa in ultimii ani.

Nu cunosc cazul si nu ma pronunt asupra lui. Vad doar ca, din nou, un apropiat al presedintelui se vede atacat in acest fel, in cel mai surprinzator mod cu putinta. E mai bine sa fii adversar al presedintelui decat prieten cu el. Macar stii la ce sa te astepti. Si sa te pregatesti in acest sens. Dar, daca esti prieten cu el, daca iei masa cu el, daca te 'afisezi' cu el (ma refer, evident, la campania electorala), nu stii daca nu cumva asta iti va aduce ceva rau dupa", scrie Nastase, pe blogul personal.

Liderul PSD aminteste, pentru a-si sustine teza, cazurile Becali sau Ridzi si spune ca teoria va fi testata si in toamna, pe Videanu, Berceanu si Blaga.

"Cazuri sunt multe, pornind de la finantatorii sai din campania din 2004, si ajungand pana la cazul Becali de anul trecut. Sau la cazul Ridzi. Cazul Diaconescu confirma aceasta situatie. Ma intreb, acum, daca alti oameni care l-au ajutat anul trecut sa se realeaga, precum Blaga, Berceanu si Videanu, sunt sau nu prieteni de-ai lui Basescu...Vom vedea, probabil, in toamna", mai scrie Nastase.

El adauga ironic, intr-un P.S., ca are incredere ca retinerea lui Dan Diaconescu sa nu fie doar o perdea de fum pentru a distrage atentia de la taierile de pensii si salarii.

"Am inca mare incredere ca aceasta perdea de fum nu are scopul de a acoperi eventuale decizii care au legatura cu taierile de pensii si de salarii, care inca reprezinta o miza nerezolvata de actuala putere. Astept inca increzator decizia Curtii Constitutionale, care ar trebui sa restabileasca dreptul in Romania", conchide Nastase.

A.S.

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook   sau pe  Google News