Nastase: Basescu ar putea folosi motiunea ca o reglare de conturi in PD-L

Joi, 10 Iunie 2010, ora 11:35
2840 citiri
Nastase: Basescu ar putea folosi motiunea ca o reglare de conturi in PD-L

Traian Basescu ar putea folosi motiunea ca o reglare de conturi in PD-L, sustine presedintele Consiliului National al PSD, Adrian Nastase.

Democrat-liberalii ar avea, la randul lor un interes in caderea guvernului Boc, sustine Nastase.

"Cei de la PD-L au aproape la fel de mult interes sa treaca motiunea, ramane de vazut daca interesul pe termen lung este mai putenic decat cel pe termen scurt, acela de a asigura clientelei pedeliste accesul la reurse", sustine Adrian Nastase, la Antena3.

Presedintele ar putea sa foloseasca remanierea ca o metoda de a-si elimina adversarii in Partidul Democrat-Liberal, sustine fostul prim-ministru.

"Dupa parerea mea, Traian Basescu ar putea sa foloseasca trecerea motiunii pentru o reglare de conturi in interiorul PD-L pentru a scapa de oameni care nu ii sunt convenabili, care reprezinta o forta de reactie negativa, de respingere a unora dintre ideile lui. O astfel de situatie, in care jocul ar fi reluat de la zero cu o alta formula de prim-ministru, cu desemnarea, bucata cu bucata, a altor ministri, sigur ca i-ar conveni", a declarat Adrian Nastase

Intrebat daca Traian Basescu ar putea numi un Guvern de tehnocrati, in cazul in care motiunea trece, Nastase a raspuns: Guvernul de tehnocrati e o gluma pentru fraieri. Cand va numi un astfel de guvern va fi o formula sa castige timp, sa linisteasca apele si nemultumirile sa vina sa spuna ca masurile sunt respectate de Academia Romana, de Consiliul de relatii Internationale din Washington".

Fostul premier a precizat insa ca este nevoie de o schimbare, pentru ca s-a ajuns la o situatie in care presiunea sociala este foarte mare, iar 80% dintre romani cred ca tara merge intr-o directie gresita.

Cu toate acestea, Nastase respinge ideea unei apropieri intre PSD si PNL, sustinand ca liberalii ar fi pregatiti sa intre "maine" la guvernare si si-au pregatit deja si premier. Fostul prim-ministru a vorbit si despre guvernarea liberala, despre care a spus ca nu a gasit tara in situatia in care este acum.

"Noi n-am vorbit pana acum despre guvernarea liberalilor. Dar daca e nevoie, vorbim despre ele (...) In perioada liberala lucrurile au mers bine, dar acum trebuie sa platim. Au fost la restaurant, au mancat foarte bine, dar acum a venit nota de plata", a mai aratat Nastase.

Basescu nu mai e arbitru, s-a aruncat in gramada de rugby

Adrian Nastase nu a ratat ocazia de a-l critica pe presedintele Traian Basescu, pe care il acuza ca a renuntat la rolul de arbitru si "s-a aruncat in gramada de la rugby incercand sa impinga propria echipa si sa castige putin teren".

Fostul premier a comentat si situatia de la CCR, privind scandalul dintre judecatorii Ion Vida si Ion Predescu.

"Eu cred ca oricum Traian Basescu trebuia numit judecator interimar la CCR, pentru ca oricum in statul asta de dictatura pe care il construim incetul cu incetul, nu vad pentru ce am vorbi despre judecatori la Curtea Constitutionala. Ei ar trebui numiti prin prin decret prezidential", a comentat Nastase, ironic.

Motiunea de cenzura elaborata de PSD, "Opriti genocidul social", impotriva masurilor de austeritate, a fost votata miercuri in plenul camerelor reunite, iar saptamana viitoare, marti, la ora 10.00, se va da votul final.

Moartea unui om politic - pomenirea și lecțiile acesteia. Partea I: de ce trebuie să (ne) criticăm liderii?
Moartea unui om politic - pomenirea și lecțiile acesteia. Partea I: de ce trebuie să (ne) criticăm liderii?
Acum la mine e noapte târziu, dar calendaristic ziua de 27 martie a început deja. Când domniile voastre (sau majoritatea) veți citi acest articol (în două părți), peste cea de-a 29-a zi a...
Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
România intră în spațiul Schengen doar pe cale maritimă și aeriană, la finalul lunii martie 2024. Aderarea va stimula turismul și comerțul și va consolida piața internă. Pe de altă...
#Adrian Nastase, #Nastase Basescu guvern, #Nastase motiune cenzura, #Nastase reglare conturi , #stiri Adrian Nastase
Comentarii
Poza dacicus
dacicus
rank 3
"Eu cred ca oricum Traian Basescu trebuia numit judecator interimar la CCR, pentru ca oricum in statul asta de dictatura pe care il construim incetul cu incetul, nu vad pentru ce am vorbi despre judecatori la Curtea Constitutionala. ...."