Nastase: Avem misiunea de a arunca la gunoi camarila basista

Sambata, 07 Aprilie 2012, ora 12:27
2543 citiri
Nastase: Avem misiunea de a arunca la gunoi camarila basista
Foto: Digi 24

Fostul premier Adrian Nastase a declarat, sambata, la Congresul PSD, ca partidului sau si Uniunii Social Liberale le revine misiunea de a "arunca la cosul de gunoi camarila basista impreuna cu instrumentele sale odioase".

"Suntem obligati moral sa destructuram sistemul politienesc in care santajul politic a devenit principalul instrument de guvernare. (...) USL este o constructie politica pentru viitor, a demonstrat ca este o constructie viabila, puternica. Romania are nevoie de o guvernare legitima. Vom ajunge la guvernare pentru a reconstrui economic Romania.

Trebuie insa sa nu facem niciodata ca ei. Guvernarea USL va trebui sa ii reconcilieze pe romani. Trebuie sa nu facem niciodata ca ei, cei de la Putere astazi. Viitoarea guvernare nu va face abuzuri", a spus Nastase.

Presedintele Consiliului National al PSD a adaugat ca USL trebuie sa aduca viitorul mai aproape si ca are vocatia dezvoltarii si modernizarii.

"Cred ca este momemntul simbolic pentru a inmormanta mitologia perioadei de tranzitie. Fara complexe fata de Revolutie sau mineriade. Ne asumam trecutul, dar nu mai putem accepta sa traim sub povarea sa. Suntem partidul Revolutiei, dar si al aderarii nord atlantice", a continuat acesta.

Fostul premier a precizat ca PSD a realizat multe de-a lungul guvernarilor lor, dar ca mai sunt multe ce trebuie puse la punct.

"Vreau sa va aduc aminte ca in timpul guvernarilor noastre s-au creat cele doua unitati de la Cernavoda. Astazi trebuia sa fie gata toate cele patru unitati. Din pacate, va trebui ca tot noi sa ne apucam din nou de acest proiect pentru a le finaliza", a mentionat Nastase.

Acesta a mai spus ca pentru el congresul de sambata este "este cel mai important din ultimii 10 ani, deoarece marcheaza intrarea in etapa finala a schimbarii regimului Basescu".

Nastse: Nu stiu daca eu as fi rupt scrisoarea

Dupa ce Victor Ponta a rupt scrisoarea de la Traian Basescu, despre care a spus ca nu a citit-o, Nastase a declarat ca nu stie daca el ar fi facut acelasi lucru.

"Nu stiu daca eu as fi rupt scrisoarea. Imi aduc aminte ca Valeriu Stoica a rupt una. Nu este o premiera. Eu cred ca pana la urma este vorba despre niste gesturi simbolice, de a arata ca aceasta scrisoare nu isi avea rostul. Daca era una serioasa, nu era publica. Daca a fost publica, necesita un raspuns", a comentat fostul premier.

Adrian Nastase a adaugat ca stie de ce nu a venit Ion Iliescu la congresul PSD, dar ca nu vrea sa faca public motivul.

"Stiu de ce, dar nu pot sa va spun eu, o sa va spuna dansul. Nu e o chestiune grava. Este o problema care a aparut si nu a mai venit. Trebuia sa tina discursul de inchidere. Nu stiu daca o sa ajunga. Stiu insa ca nu a putut sa vina. O sa aflam in orele urmatoare", a precizat acesta.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Vizita președintele României, Klaus Iohannis, în Coreea de Sud. Vor fi semnate colaborări pe apărare și energie nucleară
Vizita președintele României, Klaus Iohannis, în Coreea de Sud. Vor fi semnate colaborări pe apărare și energie nucleară
Preşedintele Klaus Iohannis va efectua, săptămâna viitoare, de luni până miercuri, o vizită oficială în Republica Coreea, la invitaţia omologului său, Yoon Suk Yeol, informează...
PNL și PSD așteaptă "clarificări" de la Cătălin Cîrstoiu, "în această săptămână". Când va fi anunțată decizia în privința candidatului la Primăria Capitalei
PNL și PSD așteaptă "clarificări" de la Cătălin Cîrstoiu, "în această săptămână". Când va fi anunțată decizia în privința candidatului la Primăria Capitalei
Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a afirmat, joi seară, că, în acest moment, Cătălin Cîrstoiu este candidatul alianţei PSD-PNL, dar acesta trebuie să clarifice public toate aspectele care...
#Nastase gunoi camarila basista, #Nastase congres PSD, #congres USL , #PSD