Nastase are dileme in cazul Borbely: De cine se teme Daniel Morar?

Sambata, 16 Iulie 2011, ora 17:30
2284 citiri
Nastase are dileme in cazul Borbely: De cine se teme Daniel Morar?
Foto: Arhiva (Antena3)

Social-democratul Adrian Nastase isi da cu parerea pe blog despre scandalul "ciudat", spune el, in care este implicat UDMR-istul Laszlo Borbely, dar si in legatura cu recentele declaratii ale sefului DNA, Daniel Morar, care acuza presiuni politice asupra procurorilor. Fostul premier adreseaza astfel, pe site, 20 de intrebari, "deloc retorice", legate de acest caz.

Prima dintre aceste intrebari, in opinia lui Nastase, este "de ce a iesit public Daniel Morar, pentru a face primele declaratii despre presiunea politica?". "Cine a facut, de fapt, presiune politica? (Plec de la premisa de bun simt ca presiunea vine dinspre putere, fiindca acolo sunt 'resursele' cu care se poate 'presa')? De cine se teme Daniel Morar, din cadrul Puterii, in conditiile in care mandatul lui se incheie la sfarsitul acestui an? Exista cineva, din cadrul Puterii, care se teme de Daniel Morar?", scrie Adrian Nastase pe blog.

Dilema lui Nastase: De cine se teme Daniel Morar?

PSD-istul crede ca semne de intrebare se pun si in legatura cu "intervalul dintre prima declaratie despre presiunile politice si a doua declaratie, in care spunea ca, de fapt, Emil Boc are dreptate, iar acest 'caz' nu exista". "A primit clarificari 'de sus'?", se intreaba Nastase, care isi continua dilemele.

"Daca nu exista un 'caz Borbely', cum a spus Daniel Morar la TVR, atunci de ce numele ministrului este vehiculat de DNA mai mult decat cel al acuzatilor reali? Daca nu exista un 'caz Borbely', de ce acuza Daniel Morar presiuni intr-un caz care nu exista? Ce fel de presiune politica se poate face intr-un caz pe care chiar procurorul sef il prezinta ca fiind nerelevant?

Cine a dat, catre presa, scurgerile initiale de informatii despre 'cazul Borbely' -cele in baza carora TVR a facut cerere pentru a avea informatii de la DNA? Cine a dat aprobarea pentru aceasta scurgere de informatii? Cum s-a construit acest dosar (la initiativa cui si in ce scop)?", sunt alte intrebari pe care le adreseaza Nastase.

El mai pune si problema ca ar fi si "alte dosare pregatite pentru a santaja un membru al Guvernului sau al coalitiei de guvernare". "Cum se face ca apar date despre o investigatie ANI, care l-ar viza tot pe Borbely, tocmai acum, cand exista si informatiile de la DNA? Ce alte diversiuni pregateste Basescu in perioada vacantei parlamentare pentru a fezanda conducerea UDMR? Vor reusi, in felul acesta, Basescu si echipa lui sa abata atentia populatiei de la saracie, de la pericolul unei noi crize si de la incapacitatea guvernantilor?

Conteaza faptul ca Borbely este vicepresedintele politic al UDMR, insarcinat cu negocierile cu celelalte partide si ministrul care poate ajuta financiar formatiunea sa, in decizia de a fi "atacat" acum?", scrie Nastase.

M.R.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Primul Congres Forţa Dreptei. Formaţiunea îşi alege conducerea naţională şi îşi prezintă candidaţii
Primul Congres Forţa Dreptei. Formaţiunea îşi alege conducerea naţională şi îşi prezintă candidaţii
Primul Congres al Forţa Dreptei este organizat, sâmbătă, la Palatul Parlamentului, formaţiunea urmând să îşi aleagă conducerea naţională şi să îşi prezinte candidaţii la alegerile...
Cine câștigă Primăria Capitalei, potrivit celui mai recent sondaj. Candidatul PSD+PNL, la pământ. Prezența la vot, în creștere
Cine câștigă Primăria Capitalei, potrivit celui mai recent sondaj. Candidatul PSD+PNL, la pământ. Prezența la vot, în creștere
România se pregătește de alegeri. Europarlamentarele vor avea loc în aceeași zi cu localele. ARA Public Opinion a realizat o cercetare sociologică în legătură cu evenimentele ce vor avea...
#Nastase Borbely UDMR, #Borbely Morar presiuni politice , #PSD