Morar, despre sentinta lui Nastase: E un precedent judiciar pentru Romania

Joi, 21 Iunie 2012, ora 12:43
2910 citiri
Morar, despre sentinta lui Nastase: E un precedent judiciar pentru Romania
Foto: Arhiva

Procurorul sef al Directiei Nationale Anticoruptie (DNA), Daniel Morar, considera condamnarea lui Adrian Nastase la doi ani de inchisoare cu executare drept un precedent judiciar pentru Romania si crede ca, de acum incolo, judecatorii nu vor mai avea reticente in a aplica pedepse aspre in dosare de coruptie.

"Referitor la acest dosar, vreau sa va spun ca solutia data este mult mai importanta pentru sistemul judiciar din Romania, decat pentru evaluarea celor de la Bruxelles. Arata in primul rand ca, atunci cand judecatorii au probe ca s-au comis fapte de coruptie, nu mai au reticente in a aplica pedepse aspre, sa spunem asa, indiferent de pozitia pe care a ocupat-o sau o ocupa persoana dovedita ca fiind corupta.

In al doilea rand, e un precedent judiciar, oarecum e important pentru cazuistica judiciara din tara noastra, pentru ca aceasta solutie sanctioneaza o activitate de finantare ilegala, oculta, a unei campanii electorale", a declarat Daniel Morar la RFI Romania.

Anchetatorii vor ridica toate armele detinute de Adrian Nastase

Intrebat cum a fost posibil ca Adrian Nastase sa aiba acces la arme, desi legea ii interzice acest lucru, procurorul sef al DNA a explicat ca Legea armelor si munitiilor a fost modificata.

"In momentul in care a inceput investigatia privindu-l pe Adrian Nastase, s-a comunicat organelor de politie faptul ca s-a inceput urmarirea penala. Legea armelor si munitiilor la acea data prevedea ridicarea armelor si munitiilor cand e inceputa o investigatie penala.

Dar se pare, nu am apucat inca sa verific, ca intre timp, legea armelor si munitiilor a fost modificata-repet, se pare-si ca infractiunile de coruptie nu ar mai fi printre cele pentru care organele de politie au obligatia sa ridice armele. Dar e un lucru de verificat", a subliniat Morar.

Liderul socialistilor din PE, despre tentativa de suicid a lui Nastase: Un dezastru personal

In plus, Daniel Morar mai crede ca vor urma si alte condamnari in cazuri de coruptie: "Aceasta condamnare nu vine pe un fond gol (...). Chiar la inceputul acestui an, alti doi parlamentari au intrat la inchisoare pentru fapte de coruptie, un fost ministru a intrat la inchisoare pentru fapte de coruptie, deci aceasta condamnare vine dupa altele.

Acum, ca vor urma si unele si altele, sigur ca noi, procurorii, spunem ca vor urma sau vrem, pentru ca avem dosare pe care le-am trimis in instanta si dosare in care noi, procurorii vrem sa obtinem condamnari".

Cat despre tentativa de sinucidere a fostului premier PSD, Morar spune ca au mai fost astfel de cazuri: "Nu am nici o parere despre aceasta tentativa de suicid, cum aflam noi. Ce pot eu sa va spun e ca in cariera multor magistrati s-au inregistrat asemenea evenimente in cazul unor persoane condamnate sau aflate intr-o stare de cercetare".

Citeste mai multe despre Morar, despre sentinta lui Nastase: E un precedent judiciar pentru Romania pe RFI Romania.

Boloş, despre taxa pe boală: "Cel care stă în concediu medical primeşte mai mulţi bani decât atunci când este la serviciu"
Boloş, despre taxa pe boală: "Cel care stă în concediu medical primeşte mai mulţi bani decât atunci când este la serviciu"
Ministrul de Finanţe Marcel Boloş a explicat, joi, 28 martie, că numărul mare de concedii medicale nu asigură sustenabilitatea bugetului asigurărilor sociale. Declarația vine în...
Membru USR, agresat când strângea semnături, în București: ”Au rupt câteva liste, noi vom strânge şi mai multe”
Membru USR, agresat când strângea semnături, în București: ”Au rupt câteva liste, noi vom strânge şi mai multe”
USR anunţă că, miercuri, un membru USR a fost agresat în timp ce strângea semnături în zona Lujerului din Sectorul 6, Bucureşti. ”Ieri, un membru USR a fost agresat în timp ce...
#Daniel Morar Adrian Nastase condamnare, #Adrian Nastase condamnat inchisoare, #Adrian Nastase impuscat gat , #condamnat