Mesajul lui Adrian Nastase pentru Guvern, dupa ce Victor Ponta a pierdut alegerile

Duminica, 23 Noiembrie 2014, ora 15:18
9677 citiri
Mesajul lui Adrian Nastase pentru Guvern, dupa ce Victor Ponta a pierdut alegerile
Foto: Digi 24

Fostul prim-ministru Adrian Nastase este de parere ca Guvernul Victor Ponta ar trebui sa ceara un vot de incredere in Parlament, in luna februarie.

"Pentru inceputul sesiunii parlamentare, ar fi important sa se ceara un vot de incredere in Parlament, eventual pe o remaniere guvernamentala, astfel incat toate semnele de intrebare legate de autoritatea si legitimitatea formulei guvernamentale si a majoritatii parlamentare sa poata sa fie spulberate printr-un vot in Parlament. Daca nu, nu", a declarat Adrian Nastase, duminica, la targul de carte Gaudeamus, citat de Digi 24.

"Iar, in felul acesta fie printr-o declaratie politica cerand un vot de incredere pe o declaratie politica, fie printr-o remaniere cu modificarea configuratiei Guvernului, se poate verifica soliditatea increderii structurii parlamentare care, dupa parerea mea, nu ar trebui sa ridice niciun fel de problema. Dar ea ar fi foarte importanta din punctul de vedere al comunicarii publice dupa aceasta infrangere cu diferente semnificative", a mai spus fostul premier.

Ion Iliescu, despre infrangerea PSD si demisia lui Ponta de la Guvern (Video)

Mai multe voci din cadrul PSD au tras un semnal de atentie atat cu privire la situatia din interiorul partidului, cat si la oportunitatea ramanerii social-democratilor la guvernare.

Presedintele de onoare al PSD, Ion Iliescu, a atras atentia luni dimineata ca in interiorul partidului este nevoie de o analiza serioasa, pentru a se vedea care au fost slabiciunile ce au dus la pierderea alegerilor prezidentiale de catre Victor Ponta, in fata lui Klaus Iohannis.

De asemenea, fostul presedinte al Romaniei a declarat ca "nu e obligatoriu acum sa demisioneze (Victor Ponta-n.red) din fruntea Guvernului. Guvernul trebuie sa-si duca misiunea o bucata de timp".

Tariceanu: Nu vad niciun motiv ca actuala guvernare sa demisioneze

Lider PSD: Echipa lui Iohannis sa vina in Guvern, sa faca un alt fel de politica (Video)

In plus, nici presedintele Senatului, Calin Popescu Tariceanu, nu considera ca exista motive pentru demisia Guvernului condus de Victor Ponta.

In schimb, Robert Negoita, primar al Sectorului 3 si vicepresedinte PSD, a declarat luni dimineata ca partidul sau ar trebui sa se retraga din Guvern, in urma victoriei lui Klaus Iohannis in fata lui Victor Ponta la alegerile prezidentiale.

Marcel Ciolacu închide subiectul programului magazinelor în weekend. „Nu este oportun”
Marcel Ciolacu închide subiectul programului magazinelor în weekend. „Nu este oportun”
Prim-ministrul Marcel Ciolacu a declarat joi, 28 martie, că semnalele primite din rândul societăţii arată clar că nu este oportun ca magazinele să fie închise în weekend. "În...
Conspirația „George Soroș”, din nou în România, în plin an electoral. Reacția nervoasă a lui Cioloș, întrebat dacă miliardarul se află în spatele partidului său
Conspirația „George Soroș”, din nou în România, în plin an electoral. Reacția nervoasă a lui Cioloș, întrebat dacă miliardarul se află în spatele partidului său
Europarlamentarul REPER Dacian Cioloş a declarat la Iaşi, după ce a fost întrebat de un bărbat dacă în spatele partidului din care face parte se află George Soros, că nu s-a întâlnit...
#Adrian Nastase vot incredere Guvern, #Nastase vot guvern Parlament, #vot incredere Guvern Parlament , #Victor Ponta
Comentarii