Medicul lui Nastase, Serban Bradisteanu, trimis in judecata

Joi, 06 Decembrie 2012, ora 13:12
10790 citiri
Medicul lui Nastase, Serban Bradisteanu, trimis in judecata

Medicul chirurg Serban Bradisteanu, de la Spitalul de Urgenta Floreasca, a fost trimis in judecata, joi, fiind acuzat ca l-a favorizat pe Adrian Nastase, tinandu-l in spital pentru ingrijiri, desi acesta putea fi tratat si la spitalul Penitenciarului Jilava.

Serban Bradisteanu este acuzat astfel de favorizarea infractorului. El a refuzat sa faca orice comentarii pentru presa dupa aflarea vestii.

Fostul premier Adrian Nastase a stat sapte zile internat in Spitalul de Urgenta Floreasca, in luna iunie, dupa ce a incercat sa se sinucida, ca urmare a condamnarii la doi ani de inchisoare cu executare in dosarul "Trofeul Calitatii".

Adrian Nastase, mai putine zile in inchisoare - i s-a redus pedeapsa

Miercuri, fostului prim-ministru i s-a redus condamnarea, dupa ce Curtea de Apel Bucuresti a decis definitiv sa i se scada din pedeapsa cele sapte zile de spitalizare dinainte de incarcerare.

Astfel, cele sapte zile petrecute de Adrian Nastase la Spitalul de Urgenta Floreasca se vor considera executate, din pedeapsa de doi ani de inchisoare la care a fost condamnat in dosarul "Trofeul Calitatii".

Din cei trei judecatori, unul a fost impotriva reducerii pedepsei. Decizia Curtii de Apel Bucuresti este definitiva si irevocabila.

Medicul Bradisteanu si 3 politisti, urmariti penal pentru favorizarea lui Nastase

Medicul Serban Bradisteanu a fost ridicat de procurorii DNA, pe 26 iunie, alaturi de trei politisti, unul dintre ei fiind adjunctul sefului Politiei Capitalei, comisarul-sef Dumitru Gheorghe. Toti au fost pusi sub urmarire penala atunci pentru favorizarea infractorului.

"Faptele care fac obiectul dosarului penal constituit se refera la ingreunarea executarii pedepsei aplicate de catre Inalta Curte de Casatie si Justitie fostului prim-ministru Adrian Nastase", preciza atunci DNA.

Procurorii au transmis ca Bradisteanu si oamenii legii au impiedicat punerea in executare a mandatului de arestare a lui Adrian Nastase. In plus, potrivit politistilor, ranile lui Nastase nu ar fi necesitat transportarea sa la Spitalul de Urgenta Floreasca.

Serban Bradisteanu este acuzat ca i-ar fi pus un diagnostic medical eronat lui Adrian Nastase, care ar fi necesitat operatie pe cord, existand si o adresa oficiala trimisa IML in acest sens.

Cine este Serban Bradisteanu: Seful sectiei de chirurgie, fost senator PSD, probleme anterioare cu Justitia

In varsta de 61 de ani, Serban Bradisteanu este seful sectiei de Chirurgie Cardiaca si Vase Mari din cadrul Spitalului de Urgenta Floreasca. A profesat la Targu Mures si la Timisoara, iar ulterior a ajuns la Bucuresti. La Spitalul de Urgenta Floreasca a condus, in anul 1999, echipa de medici care a realizat primul transplant din tara noastra.

In anul 2004, medicul a fost in centrul unor controverse legate de obtinerea in mod ilegal a unui grad universitar.

Fost senator PSD de Valcea, in legislatura 2000-2004, chirurgul a facut parte din comisia pentru cercetarea abuzurilor, combaterea coruptiei si petitii si din cea pentru sanatate publica, al carei presedinte a fost.

Serban Bradisteanu a fost acuzat de abuz in serviciu si luare de mita, in legatura cu o licitatie din anul 2001, de pe urma careia au fost utilate spitalele penitenciare, fiind trimis in judecata de procurorii DNA in anul 2007. Pe 3 decembrie 2009, el a fost achitat de Tribunalul Bucuresti, in dosarul respectiv.

Printre cei operati pe cord de medicul chirurg se afla, pe langa fostul premier Adrian Nastase, si fostul presedinte al Senatului Nicolae Vacaroiu, omul de afaceri Cristian Borcea, Cornel Dinu sau presedintele Consiliului Judetean Arges, Constantin Nicolescu.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Plângeri la DNA și ANI împotriva lui Cristian Popescu Piedone. USR îl acuză că și-a angajat ”rudele și pilele” la primărie
Plângeri la DNA și ANI împotriva lui Cristian Popescu Piedone. USR îl acuză că și-a angajat ”rudele și pilele” la primărie
USR va depune plângeri la Agenţia Naţională de Integritate şi Direcţia Naţională Anticorupţie împotriva lui Cristian Popescu Piedone şi a caracatiţei cu rude şi pile pe care a...
Ciolacu nu-l lasă pe Robert Negoiță să intre în cursa pentru Capitală: "E candidat la Sectorul 3 și lucrurile așa vor rămâne"
Ciolacu nu-l lasă pe Robert Negoiță să intre în cursa pentru Capitală: "E candidat la Sectorul 3 și lucrurile așa vor rămâne"
Premierul Marcel Ciolacu a declarat vineri, 19 aprilie, că a discutat cu liderul PNL, Nicolae Ciucă, şi au ajuns la concluzia că Robert Negoiţă este un candidat foarte bun al alianţei PSD -...
#Serban Bradisteanu trimis judecata, #medic Adrian Nastase trimis judecata, #Serban Bradisteanu favorizare infractor, #Serban Bradisteanu trimis judecata Adrian Nastase , #condamnat