In sfarsit, avem guvern. Chiar si opozitie.

Autor: Dragos Dragoteanu - antreprenor
Luni, 25 August 2014, ora 13:55
3334 citiri
In sfarsit, avem guvern. Chiar si opozitie.

Pana acum, Guvernul Romaniei a fost la film. Parlamentarii au fost ca in vacanta. Inaintasii lor au fost sau sunt putin la Rahova sau Jilava. Acum, cand filmul si vacanta s-au cam terminat, incepe greul!

"In turul 1 imi voi lua popcorn si racoritoare", a declarat Victor Ponta recent. Personal, cred ca premierul si camarazii pesedisti inca nu au realizat cat de mult li se va schimba viata, de cand le-a iesit "mentorul" din puscarie. Eu zic ca, dupa lasarea tovarasului Adrian Nastase in libertate, scena politica se va reseta complet.

Desi, potrivit statutului, Nastase nu mai este membru PSD, el ramane liderul de facto al partidului. De altfel, si-a revendicat aceasta pozitie chiar la iesirea din penitenciar. Prin declaratiile facute, a lasat clar sa se inteleaga ca, pentru majoritatea liderilor partidului stat, de abia de acum incepe greul.

"Trei ani ati dus-o foarte bine, fara mine", nu cred ca era o declaratie pentru Opozitie, ci special pentru camarazii din partid care au uitat cine le-a netezit drumul spre functii si demnitati publice. In opinia mea, cine nu a inteles greutatea mesajului va avea mari surprize. Neplacute!

Parerea mea este ca, pentru multi tovarasi din PSD, incepe epurarea pe criterii de loialitate si competenta. Nimeni din opozitie nu ar fi avut forta sa penetreze inima guvernarii, cum o va face probabil Adrian Nastase. Si, are toate motivele sa o faca. Suferinta si umilinta indurate in puscarie nu i-au atins nici pe departe pe actualii guvernanti si parlamentari ai majoritatii.

La nivel declarativ toti liderii PSD s-au aratat cocosi. La nivel practic, au mancat popcorn si s-au relaxat la un suc.

Daca pana acum guvernul de esenta social-democrata nu a trebuit sa dea socoteala nimanui, din toamna va intra in corzi. Saracii patriei nu traiesc mai bine decat inainte. Adevarata opozitie isi va face simtita prezenta imediat, in sanul guvernului, prin insusi... Adrian Nastase.

Noua evaluare a detinatorilor de portofolii publice ai PSD, zic eu, nu va intarzia sa apara. Sa nu uitam ca multi romani il considera pe Adrian Nastase drept cel mai bun prim-ministru al Romaniei din 1990 incoace. Victor Ponta a uitat asta! Probabil, i se va reaminti curand cui ii datoreaza formarea lui ca politician. Si atunci, va avea de ales din doua rele.

Ori renunta la popcorn si la suc si se apuca de treaba, ori se bucura pana in decembrie de sejurul de la Palatul Victoria, dar, ulterior, va manca toata viata numai pufuleti. Sa se apuce de treaba cand economia reala sta intr-un picior seamana putin a echilibristica pe sarma. Sa traiasca din firimituri daca nu castiga Cotroceniul nu este tocmai cea mai fericita perspectiva. Nasol moment!

Astazi, in opinia mea, clasa politica si Romania sunt la rascruce de drumuri. Cu multi oameni influenti si putrezi de bogati in puscarie, cu o armata de incompetenti prin diverse ministere, pusi exclusiv pe criterii politice, cu datorii publice in crestere de la an la an, cu o economie care gafaie fiind strangulata de probleme, Romania este un drum gresit. 70% dintre romani au acest sentiment.

Partidele de dreapta sunt vraiste, iar stanga unita nu a reusit nimic deosebit in ultimii trei ani de cand se afla la guvernare, bine merci. Prin structura sa, Adrian Nastase poate fi un vizionar al PSD, pe modelul chinezesc, acolo unde economia prospera. Si nu ar trebui sa ne mire daca poporul roman, coplesit de griji si nevoi, nu va mai tine cont de cine este la conducerea tarii.

In lipsa unei opozitii reale, Adrian Nastase poate juca rolul politic de "all inclusive". Dupa aproape doi ani de puscarie, imi inchipui ca stie mai bine decat orice politician care sunt slabiciunile PSD si ce erori ar trebui sa faca dreapta pentru ca stanga sa ramana la putere in continuare.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#Adrian Nastase PSD, #alegeri prezidentiale PSD, #decizii PSD Adrian Nastase , #PSD