Frankfurter Allgemeine Zeitung: Si-a regizat Nastase sinuciderea?

Luni, 25 Iunie 2012, ora 12:29
7117 citiri
Frankfurter Allgemeine Zeitung: Si-a regizat Nastase sinuciderea?

Tentativa de sinucidere a fostului premier Adrian Nastase e analizata in cunoscuta publicatie germana Frankfurter Allgemeine Zeitung, care ridica semne de intrebare asupra veridicitatii acesteia, pe care le preia din Romania.

"Ce ii poate trece cuiva prin cap cand, in apropiere, se trage cu un pistol de tip Smith&Wesson Special 38? Pocnetul (140-170 decibeli), care se poate auzi de la doi kilometri, daca nu s-a folosit un amortizor.

Conform informatiilor Politiei, revolverul cu care fostul prim-ministru roman Adrian Nastase se pare ca a vrut sa-si ia viata nu avea amortizor. Si, totusi, nici unul din jurnalistii, fotoreporterii si curiosii stransi in seara de 20 iunie in fata casei sale din strada Zambaccian din Bucuresti, in asteptarea arestarii sale, nu a auzit impuscatura", scrie jurnalistul Karl Peter Schwartz, acelasi care a tratat plagiatul lui Ponta, pentru Frankfurter Allgemeine Zeitung.

El reia toate semnele de intrebare din acest caz, de la faptul ca Nastase avea doar un fular in jurul gatului, nu bandaje sau masca de oxigen, desi ar fi trebuit sa sangereze intens din cauza impuscaturii. Mai mult, se spune ca el a fost operat abia a doua zi, de un chirurg estetician.

Autorul articolului mai spune si ca doctorul Serban Bradisteanu e un apropiat al lui Nastase, care are propriile sale probleme cu legea, intr-un dosar legat de modernizarea spitalului.

"In aceste zile impresia generala este ca toata clasa politica se afla sub soc, acum chiar unul dintre cei absolut "de neatins", aproape rapit din lumea celor muritori, fiind predat justitiei lumesti.

Sub Ceausescu, Iliescu si Nastase acest lucru ar fi fost de neconceput. Chiar si multi dintre cei care nu aveau dubii cu privire la vinovatia lui Nastase s-au temut pana la final ca totusi acesta va reusi sa se sustraga pedepsei.

Pentru Comisia UE, care supravegheaza in mod regulat progresele Romaniei in domeniul justitiei si a combaterii coruptiei, problematica condamnarii in mod real a politicienilor de rang inalt a fost pana in prezent testul de turnesol al statului de drept roman. Acum se va vedea daca sentinta se va executa in cazul unui fost prim-ministru la fel ca si in cazul oricarui alt infractor", incheie articolul.

Cum trec partidele peste mesajul anticorupție aruncând în cursa pentru locale candidați certați cu legea
Cum trec partidele peste mesajul anticorupție aruncând în cursa pentru locale candidați certați cu legea
Deși de-a lungul timpului au spus că se delimitează de acțiunile colegilor certați cu legea, iar unii chiar au strâns electorat în jurul „luptei anticorupție”, astăzi, partidele își...
Candidat comun PSD-PNL la alegerile prezidențiale? Băsescu: ”Spuneţi-mi care din partidele astea ar fi de acord să susţină candidatul celuilalt? Eu zic că niciunul”
Candidat comun PSD-PNL la alegerile prezidențiale? Băsescu: ”Spuneţi-mi care din partidele astea ar fi de acord să susţină candidatul celuilalt? Eu zic că niciunul”
Fostul preşedinte Traian Băsescu a afirmat duminică seara, 28 aprilie, că nu vede posibilitatea ca PSD şi PNL să aibă un candidat comun la alegerile prezidenţiale. „Nu. Spuneţi-mi...
#Frakfurter Allgemeine Zeitung sinucidere regizata Nastase, #sinucidere regizata Adrian Nastase , #impuscat