Editorial: Dar si ce Canal i se pregateste lui Basescu...

Marti, 31 Ianuarie 2012, ora 16:23
3763 citiri
Editorial: Dar si ce Canal i se pregateste lui Basescu...
Foto: Arhiva

Indiferent cat de profund s-ar fi instalat democratia in mintea cuiva decis sa o absoarba cu toata fiinta si cat de tare si-ar dori sa traiasca sperand ca mecanismele acesteia se pot desavarsi, o stire precum condamnarea lui Adrian Nastase cu executare este un eveniment care face gandul sa zboare la perioada de dupa plecarea lui Traian Basescu de la Cotroceni.

Dosarul "Flota", plus alte vaporase pe care desigur ca actualii gestionari ai Opozitiei le vor desprinde de pe fundul marii pentru a-l trage definitiv pe actualul presedinte la cheu, au fost luni categorii pe care le-am auzit pe buzele multora. Si, desi in privinta mesajului, Crin Antonescu si Victor Ponta au dat nastere primei fracturi reale, de substanta a aliantei lor, deoarece liberalul isi doreste ca Nastase sa faca un pas in spate (dar Voiculescu?) - condamnarea vine la tanc - mentalitatea in privinta categoriei "dosar politic" nu-i separa prea tare.

Chiar daca as presupune ca motivele pentru care Traian Basescu va aparea, la un moment dat, in boxa acuzatilor sunt inventate, nu aceasta este cea mai semnificativa latura a paradigmei. Cred, intr-un coltisor al sufletului, ca Justitia are puterea sa-si depaseasca handicapul.

Insa atitudinea Opozitiei, chiar daca liderii acesteia nu si-au dorit-o, devoaleaza mentalitatea politicianului in materie de separatie a puterilor in stat: DNA este bratul lung al Puterii. Si ma face sa ma intreb daca, odata ajunsi la butoane, vor avea taria sa renunte sa mai lipeasca acest arcus pe strunele unui popor atat de sentimental.

Nici gand! Pentru cine nu-si aminteste, procurorii anticoruptie sunt inventia lui Adrian Nastase, care, silit de raportorii UE pe Justitie, a infiintat o institutie menita sa le inchida gura. Cate dosare de spaga a trimis pe masa judecatorilor celebrul Amarie?

Vazand, acum, cat sange poate curge din grumaji din cauza unui dosar de coruptie, sefii Opozitiei, care nu au aratat pana acum o constiinta verticala, au si mai multe motive sa castige alegerile. Ca sa-l lege pe Traian Basescu.

Ca discursul actualilor lideri ai Puterii va semana in 2015 cu cel al lui Ponta n-am niciun dubiu. Presedintele de acum va fi victima unor dosare politice pentru simplul motiv ca fiecare legislatura trebuie sa aiba Canalul ei.

Desigur ca rationamentul de mai sus arata, totodata, convingerea mea ca procurorii si anumiti judecatori actioneaza la comanda lui Traian Basescu. Imi doresc atat de mult sa nu fie asa incat ma doare capul. Sa nu pierdem insa din vedere ceva: tipul condamnat in dosarul "Trofeul calitatii" este Nastase!!

Ce dovada am ca magistratii servesc intereselor politice? N-am decat una indirecta: lupta pentru schimbarea lui Daniel Morar.

Candidatul PSD - PNL la Capitală promite „liniște” în București. „Trebuie să ajungi să te simţi bine, să fie un oraş cochet”
Candidatul PSD - PNL la Capitală promite „liniște” în București. „Trebuie să ajungi să te simţi bine, să fie un oraş cochet”
Medicul Cătălin Cîrstoiu, candidatul alianţei PSD-PNL la Primăria Capitalei, a declarat vineri, 29 martie, despre viziunea sa cu privire la Bucureşti, că trebuie să ajungi să te simţi...
Cîrstoiu îi răsucește cuțitul în rană Gabrielei Firea: „Poate și eu aș fi trăit mai visceral ceea ce a simțit domnia sa”
Cîrstoiu îi răsucește cuțitul în rană Gabrielei Firea: „Poate și eu aș fi trăit mai visceral ceea ce a simțit domnia sa”
Candidatul alianţei PSD-PNL la Primăria Capitalei, Cătălin Cîrstoiu, a declarat vineri, într-o întâlnire cu organizaţia PSD Sector 6, că vrea să îi mulţumească personal Gabrielei...
#Adrian Nastase condamnat coruptie, #Trofeul Calitatii Nastase inchisoare, #Traian Basescu Flota condamnare, #DNA Morar coruptie , #condamnat