Ecaterina Andronescu: Nastase nu ar cere gratierea. Niciodata nu s-a vaitat

Sambata, 23 Iunie 2012, ora 09:33
2113 citiri
Ecaterina Andronescu: Nastase nu ar cere gratierea. Niciodata nu s-a vaitat
Foto: Arhiva (Antena3)

Ecaterina Andronescu, vicepresedinte PSD si apropiata de Adrian Nastase, nu crede ca fostul premier condamnat la inchisoare va cere vreodata sa fie gratiat de presedintele Traian Basescu.

Ministrul propus al Educatiei a precizat, vineri seara, la Antena 3, ca alte persoane apropiate lui Nastase ar putea sa faca aceasta solicitare sefului statului, insa niciodata Nastase insusi.

"Nastase nu ar cere gratierea. Nu ma astept la asta. Ma astept sa incerce alti oameni implicati", a declarat Ecaterina Andronescu, adaugand ca explicatie ca "domnul Nastase niciodata nu s-a vaitat. Nu l-am auzit nici in intalnirile politice, nici in intalnirile particulare. Si nu este prima data. A trecut peste toate cu demnitate si fara reprosuri, (...) fara sa scoata strigate de durere si noi am considerat ca este un om foarte puternic care isi rezolva singur problemele".

Mai multi apropiati ai lui Adrian Nastase au declarat ca presedintele Traian Basescu ar trebui, din diferite ratiuni, sa il gratieze pe fostul premier condamnat la doi ani de inchisoare cu executare.

Una dintre ideile lansate miercuri noaptea, imediat dupa incercarea de sinucidere a lui Adrian Nastase, a fost cea gratierii, formulata intai de senatorul PSD Toni Grebla.

"Daca as fi in locul presedintelui Traian Basescu, i-as gratia executarea pedepsei(...) As considera ca este suficient avertismentul de doi ani de suspendare, avand in vedere calitatile lui Nastase", a declarat presedintele Comisiei Juridice din Senatul Romaniei, in opinia caruia faptele de care este acuzat Adrian Nastase nu justifica pedeapsa primita. "Daca ar fi fost coruptie evidenta, daca lua un milion de euro, atunci era intemeiat. Asa, raman semne de intrebare", a completat el.

Si fostul presedinte al Romaniei Ion Iliescu, in prezent presedinte de onoare al PSD, a sustinut ca aceasta ar fi cea mai buna varianta, precizand ca el insusi, daca ar mai fi fost sef al statului, l-ar fi gratiat pe Adrian Nastase.

"Cred ca da, l-as fi gratiat", a spus Ion Iliescu, adaugand insa ca in "ecuatie mai trebuie sa intre cineva despre care nu vreau sa spun nicio vorba", cu referire evidenta la Traian Basescu.

In schimb, senatorul PSD Miron Mitrea s-a aratat sceptic ca Traian Basescu il va gratia pe Adrian Nastase, mentionand ca un astfel de gest ar fi "culmea cinismului".

"Nu pot sa ma pun in locul lui Traian Basescu, nu vreau sa spun ceea ce gandesc si incerc sa nu spun ceea ce gandesc. Nu stiu daca Traian Basescu are in cap ideea sa il gratieze dupa ce l-a fugarit sase ani. Ar fi chiar culmea cinismului, dar, sigur, orice este posibil la Traian Basescu'", a declarat Mitrea.

Traian Băsescu, despre actuala clasă politică: ”Comparaţi-l pe Ciolacu, ca şi calibru, cu Năstase, pe nea Nicu, cu Stolojan sau Crin Antonescu”
Traian Băsescu, despre actuala clasă politică: ”Comparaţi-l pe Ciolacu, ca şi calibru, cu Năstase, pe nea Nicu, cu Stolojan sau Crin Antonescu”
Fostul preşedinte Traian Băsescu afirmă că liderii celor două mari partide din România, Marcel Ciolacu şi Nicolae Ciucă, nu se pot compara ”ca şi calibru” cu unii dintre predecesorii...
Traian Băsescu, ironii despre liderii PSD și PNL după retragerea finului său, Cătălin Cîrstoiu: ”Sunt și slabi de minte, nu numai slabi politicieni”
Traian Băsescu, ironii despre liderii PSD și PNL după retragerea finului său, Cătălin Cîrstoiu: ”Sunt și slabi de minte, nu numai slabi politicieni”
Fostul preşedinte Traian Băsescu, naşul medicului Cătălin Cîrstoiu, este de părere că alegerea acestuia pentru a candida la Primăria generală a Capitalei cu susţinerea PSD şi PNL...
#Nastase gratiere Basescu, #Andronescu Nastase gratiere , #impuscat