Dragnea isi cearta subordonatii ca nu l-au invitat pe Nastase la sedinta solemna dedicata NATO: O greseala impardonabila

Marti, 02 Aprilie 2019, ora 15:57
7887 citiri
Dragnea isi cearta subordonatii ca nu l-au invitat pe Nastase la sedinta solemna dedicata NATO: O greseala impardonabila
Foto: Andreea Alexandru/ Mediafax Foto/ Hepta.ro

Fostul premier Adrian Nastase nu a participat la sedinta comuna solemna a Senatului si Camerei Deputatilor dedicata aniversarii a 15 ani de la aderarea Romaniei la NATO si a 70 de ani de la infiintarea NATO.

Presedintele Camerei Deputatilor, Liviu Dragnea, a mentionat ca Adrian Nastase nu este in sala, din cauza unei erori impardonabile a staff-ului celor doua camere ale Parlamentului.

La randul sau, Adrian Nastase a precizat pe blog ca a primit o invitatie pentru a participa la eveniment, insa prea tarziu. A primit invitatia la ora 12:00, in conditiile in care sedinta a inceput la ora 14:00.

"Chiar daca nu este in sala din cauza unei erori impardonabile a staff-ului celor doua camere, il salut pe dl prim-ministru Adrian Nastase, in mandatul caruia Romania a fost acceptata in NATO", a declarat Liviu Dragnea, la inceputul discursului.

Romania a fost invitata sa adere la Alianta Nord-Atlantica la summit-ul NATO de la Praga din 2002, in perioada in care premier era Adrian Nastase. El a fost prim-ministru al Romaniei intre decembrie 2000 si decembrie 2004.

Intr-o postare pe blogul personal, Adrian Nastase a scris ca aderarea Romaniei la NATO este o "realizare la care au contribuit toate partidele politice din Romania", insa "efortul final cel mai important a fost depus de Guvernul PSD" pe care l-a condus el.

"Pe 29 martie 2004, am depus instrumentele de ratificare, la Washington, pentru aderarea la NATO iar, cateva zile mai tarziu, in 2 aprilie, a fost inaltat steagul Romaniei la sediul NATO de la Bruxelles.

Am scris si am vorbit, de-a lungul anilor, despre importanta istorica a acestei decizii. Si dupa 15 ani, realizam semnificatia unei realizari la care au contribuit toate partidele politice din Romania. Cu toate acestea, efortul final cel mai important a fost depus de Guvernul PSD pe care l-am condus iar depunerea instrumentelor de aderare de catre mine, in calitate de prim-ministru si ceremonia de pe Peluza din fata Casei Albe raman, in amintirea mea, unele dintre cele mai frumoase amintiri", a notat fostul premier.

Despre absenta sa de la sedinta de astzi, Nastase a mai precizat: "Astazi, Parlamentul organizeaza Sedinta Comuna Solemna a Camerei si Senatului dedicata aniversarii a 15 ani de la acel moment. Ieri m-au sunat mai multi prieteni pentru a ma intreba daca am fost invitat. Nu stiam nimic. In aceasta dimineata m-am interesat. In final, la ora 12, am primit o invitatie pentru ora 14! In aceste conditii, din pacate, nu voi putea participa...".

Sedinta solemna

Presedintele Klaus Iohannis, premierul Viorica Dancila si cei doi presedinti ai camerelor parlamentare, Calin Popescu Tariceanu si Liviu Dragnea, au participat, marti, la sedinta solemna organizata de Parlament cu ocazia aniversarii a 15 ani de la aderarea Romaniei la NATO si a 70 de ani de la infiintarea NATO.

Pe lista vorbitorilor au figurat doar cei patru inalti demnitari ai statului roman, iar la finalul sedintei parlamentarii au adoptat o declaratie de reafirmare a atasamentului Romaniei fata de principiile si valorile NATO.

In discursul sau, Klaus Iohannis a atacat in repetate randuri Guvernul si majoritatea parlamentara PSD-ALDE, prilej pentru alesii Puterii sa huiduie si sa vocifereze, iar pentru cei ai Opozitiei sa aplaude. Liviu Dragnea a anuntat de la tribuna ca ii va da replica in zilele urmatoare, iar premierul Dancila le-a cerut scuze invitatilor pentru afirmatiile presedintelui.

Vezi aici cum s-a desfasurat sedinta solemna - Iohannis, la sedinta solemna a Parlamentului dedicata NATO: Huiduieli si aplauze din cauza atacurilor la PSD. Dragnea anunta ca ii da replica in curand

Traian Băsescu, despre actuala clasă politică: ”Comparaţi-l pe Ciolacu, ca şi calibru, cu Năstase, pe nea Nicu, cu Stolojan sau Crin Antonescu”
Traian Băsescu, despre actuala clasă politică: ”Comparaţi-l pe Ciolacu, ca şi calibru, cu Năstase, pe nea Nicu, cu Stolojan sau Crin Antonescu”
Fostul preşedinte Traian Băsescu afirmă că liderii celor două mari partide din România, Marcel Ciolacu şi Nicolae Ciucă, nu se pot compara ”ca şi calibru” cu unii dintre predecesorii...
Traian Băsescu, ironii despre liderii PSD și PNL după retragerea finului său, Cătălin Cîrstoiu: ”Sunt și slabi de minte, nu numai slabi politicieni”
Traian Băsescu, ironii despre liderii PSD și PNL după retragerea finului său, Cătălin Cîrstoiu: ”Sunt și slabi de minte, nu numai slabi politicieni”
Fostul preşedinte Traian Băsescu, naşul medicului Cătălin Cîrstoiu, este de părere că alegerea acestuia pentru a candida la Primăria generală a Capitalei cu susţinerea PSD şi PNL...
#Adrian Nastase sedinta Parlament NATO , #PSD