Dosarul Zambaccian al lui Nastase, amanat din nou

Joi, 10 Martie 2011, ora 11:59
2167 citiri
Dosarul Zambaccian al lui Nastase, amanat din nou
Foto: Arhiva

Inalta Curte de Casatie si Justitei a amanat joi, pentru 13 aprilie, judecarea dosarului Zambaccian, deoarece apararea nu a reusit sa copieze toate materialele intocmite de procurorii Directiei Nationale Anticoruptie.

Intrebat despre schimbarea din complet a judecatorului Ioana Bogdan, presedintele Consiliului National al PSD, Adrian Nastase, a aratat ca au fost facute probabil analize care au dus la acesta decizie.

"O astfel de numire nu trebuia acceptata de la bun inceput. Ioana Bogdan era in doua dosare de la DNA - noi am spus ca nu este normal, am formulat si doua cereri de recuzare. Presupun ca a fost o decizie administrativa", a mai spus Nastase.

In legatura cu pronuntarea in dosarul lui Dan Voiculescu, Adrian Nastase si-a exprimat speranta ca decizia sa fie una "solida, intemeiata".

Magistratii Inaltei Curti de Casatie si Justitie au anuntat, pe 28 februarie, schimbarea din completul care judeca dosarul "Zambaccian" a judecatorului Ioana Bogdan - fost consilier al sefului DNA, Daniel Morar, judecator contestat de catre fostul premier Adrian Nastase pentru participarea la procesele sale.

Tot atunci, avocatii au afirmat ca nu au reusit copierea a trei suporturi optice din cele 27 puse la dispozitie de procurorii DNA, ce reprezinta mijloace de proba ale acestui dosar. De asemenea, aparatorii inculpatilor au sustinut ca intr-una din cutiile in care trebuia sa se gaseasca doua hard-disk-uri nu a fost gasit decat unul si au cerut sa se formuleze o adresa la DNA in care sa se ceara precizari in legatura cu numarul hard-disk-urilor folosite ca mijloace de proba.

Fostul premier Adrian Nastase a fost trimis din nou in judecata, pe 5 mai, de procurorii Directiei Nationale Anticoruptie in dosarul in care este acuzat de luare de mita privind bunurile din China, asa-numitul dosar "Zambaccian I".

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Primul Congres Forţa Dreptei. Formaţiunea îşi alege conducerea naţională şi îşi prezintă candidaţii
Primul Congres Forţa Dreptei. Formaţiunea îşi alege conducerea naţională şi îşi prezintă candidaţii
Primul Congres al Forţa Dreptei este organizat, sâmbătă, la Palatul Parlamentului, formaţiunea urmând să îşi aleagă conducerea naţională şi să îşi prezinte candidaţii la alegerile...
Cine câștigă Primăria Capitalei, potrivit celui mai recent sondaj. Candidatul PSD+PNL, la pământ. Prezența la vot, în creștere
Cine câștigă Primăria Capitalei, potrivit celui mai recent sondaj. Candidatul PSD+PNL, la pământ. Prezența la vot, în creștere
România se pregătește de alegeri. Europarlamentarele vor avea loc în aceeași zi cu localele. ARA Public Opinion a realizat o cercetare sociologică în legătură cu evenimentele ce vor avea...
#Dosarul Zambaccian amanat, #Adrian Nastase Dosarul Zambaccian , #stiri Adrian Nastase
Comentarii
Poza veni-vidi-ciuciu
veni-vidi-ciuciu
rank 5
Bombo - un nesimtit care nu mai valoreaza absolut nimic in ochii electoratului!!
Poza D ILIU
D ILIU
rank 4
Pana-n anul 2050 cred ca se va lamuri si problema hard-disk-urilor din cutia nr. 2345, si...