De ce se crede Nastase Iisus Hristos (Opinii)

Marti, 07 Mai 2013, ora 12:01 5385 citiri

Nici macar Traian Basescu, caruia Adrian Nastase ii doreste sa nu-i poata acoperi fularul rana cand il va condamna vreun judecator uselist la puscarie deoarece i-a disparut flota de sub timona, n-a indraznit sa se compare cu Iisus Hristos.

Atitudinile sale superioare sugerau voit impresia dumnezeirii, a puterii absolute, rasul sau malitios punea o distanta maxima intre crestetele supusilor si mana sa dulce, care n-a lovit copilul cu pumnul sau cu palma, dar oricat s-a infoiat peste tara presedintele nu a depasit aceasta granita!

Nastase nu s-a limitat sa se uite in stanga si in dreapta crucii pentru a-si identifica lungul nasului, a cutezat sa-si infatiseze simtirea exact in mijlocul povestii de acum 2000 de ani, cand - nu-i asa? - Cina cea de taina nu a fost altceva decat o repetitie cu costume pentru moartea politica insurubata in destinu-i de catre baronii PSD.

Daca jelaniile bloggerului s-ar fi consumat pe bancheta psihiatrului sau, medicul i-ar fi prelungit sejurul fara sa-i tremure stiloul. Sau o fi scris acest mic studiu de religie comparata gandindu-se la o portita de scapare, avand in vedere ca mai asteapta niste decizii ale magistratilor?

Nu cred ca ar tine, pentru ca s-a stabilit deja ca in momentul in care se presupune ca a savarsit faptele de care este in continuare acuzat, avea discernamant.

Domnul Nastase pur si simplu crede ce sustine. La cate calitati intelectuale are, la puterea de munca si de sinteza pe care a demonstrat-o in perioada cat a fost premier, la cate carti a inghitit intru desavarsirea sa, un singur lucru nu a invatat: decenta.

Fostul lider al PSD nu a avut niciodata masura. A considerat mereu ca i se cuvine totul, ca poate controla totul cu pumnul sau de otel imbracat in catifeaua din voce, sunt convins ca tot ce a decis, chiar si cand a decis pe langa lege, a avut sustinerea convingerii ca este atotputernic, de nebiruit, de neingenuncheat.

Daca tot a analizat patimile lui Hristos, daca tot s-a aplecat asupra intamplarilor care au dus la cea mai mare durere a crestinilor, domnul Nastase putea, daca avea obraz, sa invete altceva: cainta.

Dar nu s-a aflat niciodata in fisa postului sau. Nici milostenia. Numai puterea absoluta, foamea cu care stapanea, regla, comanda fara nicio tentativa de a se retine.

Domnul Nastase nu a invatat nici umilinta, caci nu a traversat niciodata sentimentul de inferioritate. Dimpotriva, de la inchisoare a iesit si mai arogant, si mai incrancenat decat il stiam. Si vrea razbunare. Dupa propriul sistem de referinte, o atitudine crestineasca!

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News
Comentarii
nolticus
rank 5
4lea
rank 5
nu stiu, la fel cum nu stiu de ce se crede Chis destept!