Cuza, "vinovat" de disparitia prejudiciului din dosarul "Trofeul Calitatii"

Miercuri, 23 Mai 2012, ora 20:25
6431 citiri
Cuza, "vinovat" de disparitia prejudiciului din dosarul "Trofeul Calitatii"
Foto: B1TV

Constantin Adrian Balaban Grajdan (foto), numit de premierul Ponta sef la Inspectoratul de Stat in Constructii, a explicat ca a decis, la doar trei zile de la numire, sa retraga institutia din procesul "Trofeul Calitatii", in care inculpat este Adrian Nastase, pentru ca "se implinesc 150 de ani de cand Alexandru Ioan Cuza a infiintat aceasta structura".

Oricat ar parea de ridicola, explicatia are un temei.

Balaban Grajdan le-a declarat jurnalistilor, la finalul vizitei inopinate facute miercuri seara la ISC de procurorii DNA, ca acestia i-au solicitat mai multe documente care au stat la baza deciziei sale neasteptate de a retrage institutia din proces.

Descinderi surpriza ale DNA in dosarul "Trofeul calitatii", al lui Adrian Nastase

Seful ISC a mai precizat ca le-a pus la dispozitie procurorilor note interne emise in 2008, dar si documente care au stat la baza deciziei sale de a anunta Inalta Curte ca nu s-a inregistrat niciun prejudiciu la niciun compartiment in dosarul "Trofeul Calitatii".

Balaban Grajdan a tinut sa sublinieze ca el nu doreste sa faca referire nici la Adrian Nastase si nici la ceilalti inculpati din dosar.

"Cine poate mai mult poate si mai putin", a comentat el, referindu-se la faptul ca in 2009 a dus cu mana lui documentele la DNA care atestau existenta unui prejudiciu, iar acum tot el contesta acest lucru.

"Am fost in functie cand toate aceste documente au fost autentificate de mine si predate pe baza de semnatura(...)Acum, ca si atunci, am convingerea ca (...) nu a existat niciun prejudiciu", a sustinut el.

Intrebat de ce a luat tocmai acum decizia de a face aceste dezvaluiri, Grajdan a replicat "Constiinta m-a obligat!".

"Se implinesc 150 de ani de cand Alexandru Ioan Cuza a infiintat aceasta structura care a contribuit la pastrarea monumentelor istorice pe tot cuprinsul tarii", a adaugat el, spre stupoarea jurnalistilor care l-au intrebat cu insistenta ce i-au mai cerut procurorii DNA.

"Am fost intrebat daca s-au facut presiuni asupra mea. Nu s-au facut!", a raspuns el.

"Acum este vorba de decizia si constiinta mea in fata fostei sefe care a condus aceasta institutie", a mai spus Balaban Grajdan.

El a reamintit si ca "premergator acestui dosar a fost un dosar de control intern al prim ministrului Tariceanu, nu s-a retinut nimic ca si conexiune cu o eventuala strangere de fonduri"

La final, Balaban Grajdan a revenit la subiectul Cuza.

"Faptul ca seful unei institutii, pentru ca a pus o rezolutie pe coltul unei hartii, este condamnat(...) daca actul de conducere este negat, inseamaa ca nu mai conducem nimic", a spus el.

Balaban Grajdan a aratat in fata camerelor de filmat o invitatie oficiala si a explicat ca si-ar fi dorit, in calitate de sef al ISC, sa organizeze pe 23 august o "sarbatorire pentru cei 150 de ani" de la infiintarea institutiei de catre Cuza, dar acum se teme ca va fi la randul sau acuzat de ceva de catre procurorii DNA.

Grindeanu, avertisment pentru Piedone: ”Votanţii de stânga, într-o proporţie covârşitoare, merg către candidatul nostru”
Grindeanu, avertisment pentru Piedone: ”Votanţii de stânga, într-o proporţie covârşitoare, merg către candidatul nostru”
Prim-vicepreşedintele PSD, Sorin Grindeanu, a declarat, miercuri, 24 aprilie, că soluţia pe care PSD a adoptat-o, de a candida Gabriela Firea, le dă o anumită siguranţă că votanţii de...
Răspunsul lui Piedone pentru Ciolacu: ”Mă duc în prăpastie”. Primarul Sectorului 5 acuză un blat la București
Răspunsul lui Piedone pentru Ciolacu: ”Mă duc în prăpastie”. Primarul Sectorului 5 acuză un blat la București
Cristian Popescu Piedone a exclus o retragere din cursa pentru Primăria Capitalei, după o solicitare făcută în acest sens de președintele PSD. Marcel Ciolacu i-a sugerat lui Piedone să își...
#prejudiciu Nastase Trofeul Calitatii, #Balaban Grajdan Cuza, #Grajdan prejudiciu Trofeul Calitatii , #condamnat