Cum a incercat Bradisteanu sa impiedice incarcerarea lui Nastase

Miercuri, 21 August 2013, ora 11:03
4089 citiri
Cum a incercat Bradisteanu sa impiedice incarcerarea lui Nastase
Foto: Arhiva

Victor Ponta a declarat ca presedintele Traian Basescu i-ar fi "facut dosar" medicului Serban Bradisteanu dupa tentativa de suicid a lui Adrian Nastase, dar probele aflate la dosarul care se va judeca pe 2 septembrie arata ca Bradisteanu s-a straduit intr-adevar sa impiedice incarcerarea fostului premier.

Imediat dupa tentativa de sinucidere din 20 iunie 2012, Adrian Nastase a fost transportat nu la un spital penitenciar, ci la Spitalul Floreasca, unde a fost preluat in ingrijire de medicul Serban Bradisteanu, membru PSD, desi acesta este cardiolog si nu un specialist in plagi prin impuscare, scrie Adevarul.

In timp ce medicii Ioan Lascar si Radu Macovei, managerul spitalului, au sustinut ca ranile lui Nastase nu necesita o perioada prea mare de internare si ca poate fi transferat in penitenciar, Bradisteanu a sustinut contrariul.

Nastase a fost internat in clinica de Cardiologie, condusa de Bradisteanu, iar polististilor li s-a interzis sa intre in salon, sustin procurorii. Mai mult, tot Bradisteanu a fost cel care a preluat sarcina comunicarii cu mass-media, oferind informatii despre pacient cu intentia de a induce opiniei publice faptul ca Nastase are nevoie urgent de operatie pe cord deschis. Managerul spitalului este cel care a pus capat acestei situatii.

Pentru a impiedica incarcerarea lui Nastase, Serban Bradisteanu intentiona sa sustina ca acesta are probleme grave la inima care ar fi putut cauza un infarct, ceea ce ar fi reclamat o operatie urgenta pe cord deschis pentru un bypass. Informatiile apar intr-o interceptare telefonica intre Bradisteanu si avocata Alice Draghici.

"Lupta e mare, va dati seama"

In dosarul lui Bradisteanu mai figureaza si fostul secretar al PCR Dan Georgescu, profesor la Universitatea de Medicina si Farmacie "Carol Davilla" Bucuresti si fost secretar de stat in Guvernul Nastase.

Acesta le spunea medicilor Serban Bradisteanu si Mircea Beuran sa fie atenti la ceilalti medici care nu sunt de acord sa il tina pe Adrian Nastase in spital mai mult de cat era cazul.

Convorbirea telefonica din 23 iunie 2012, intre Mircea Beuran si Dan Georgescu:

Dan Georgescu: Ce face omul nostru.

Mircea Beuran: E bine... E bine...E linistit.. E linistit. Acolo, rana nu e profunda.

DG: Trebuie sa fiti atenti!

MB: Da DG: El....dupa cate vad eu,astia pregatesc sa-l transfere.

MB: Da, pai a apucat acesta Lascar, sa...

Convorbirea telefonica din 23 iunie 2012 Serban Bradisteanu si Dan Georgescu:

Dan Georgescu: Mda! Te-am tot sunat, da' n-ai raspuns sa... fii cu ochii acolo, ca porcu' asta de... ala cu barba de la voi (profesorul Ioan Lascar - n.red.) si cu umflatu' ala betiv (managerul Radu Macovei - n.red.) sunt impotriva. Da?

Serban Bradisteanu: Porcu' cu barba nu stiu cine e. A!... Alo?

DG: Alo?

SB: Da. DG: S-a intrerupt. Baietii sunt cu noi. Sa ne pupe in c..., sa... [injura-n.n.]... Mda!

SB: Deci aia doi sunt impotriva ziceti?

DG: Bineinteles! Bineinteles!....

SB: Pai de ce s-a bagat atunci?

SB: Da. Si eu la pranz le-am interzis la toti. Si lui si la toata lumea.

DG: Mda!

SB: Si a dat hartie si s-a terminat. A dat familia hartia si cu asta s-a terminat.

DG: Si... Pai, bineinteles! Si mi-a placut ca tu ai luat pe tine ca tu esti acolo sef, nu altii. Si mai baga-l in p... a ma-sii pe asta!

SB: E! Lupta e mare, va dati seama!

De altfel, intr-o interventie telefonica purtata cu Robert Turcescu, Serban Bradisteanu a recunoscut ca ar fi putut sa dea recomandarea pentru transferul lui Nastase in puscarie, dar a subliniat: "N-am sa o dau nici mort!".

Serban Bradisteanu este trimis in judecata pentru favorizarea infractorului, iar urmatorul termen va avea loc pe 2 septembrie, la Inalta Curte de Casatie si Justitie.

O procedura similara s-a derulat si in cazul presedintelui CJ Arges Constantin Nicolescu. Arestat preventiv in ianuarie 2012 intr-un dosar de fraudare a fondurilor europene, Nicolescu a lesinat in sala de judecata si a fost transportat la Spitalul Floreasca unde a fost operat pe cord de acelasi Serban Bradisteanu. Ulterior, Nicolescu nu a mai fost arestat preventiv, ci instanta i-a interzis sa paraseasca tara.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Bradisteanu operatie inima Nastase, #Bradisteanu Nastase condamnat, #Bradisteanu dosar Nastase , #condamnat
Comentarii
Poza imbacsitul
imbacsitul
rank 5
Articolul ne arata ce poate face o relatie buna, o "pila" cum se