Coabitarea lui Nastase cu Basescu (Opinii)

Duminica, 21 Aprilie 2013, ora 15:24 3971 citiri
Foto: dcnews

Partidul Social Democrat l-a asumat pe Adrian Nastase, l-a brodat din nou pe steagul rosu cu trandafir, l-a lipit ca marca pe scrisoare cu tot cu discursul privitor la condamnarea politica.

5.000 de oameni aflati in plin proces de reevaluare a obiectivului national s-au plasat in trena puscariasului Nastase.

Laura Codruta Kovesi, versiunea cu fusta a lui Daniel Morar, se va afla in curand in postura de sefa peste procurorul de sedinta in cele doua dosare penale pe care fostul premier le mai are pe raboj. Dar de doamna Kovesi nu se poate teme decat cine are ceva pe constiinta, asa spunea de curand la televizor Viorel Hrebenciuc.

Daca odata cu democratia dupa Traian Basescu, PSD a acceptat-o pe duduia magistrat inseamna ca traim intr-un campionat de bizarerii. Democratie, Kovesi, Nastase.

Ce se va intampla daca acesta din urma se va alege cu inca o condamnare nu se poate anticipa. In prezent, prin faptul ca nu a protestat la lamentatiile si victimizarea condamnatului de lux, Victor Ponta a fost, implicit, de acord cu acesta. Daca insa judecatorii nu vor gasi in rationamentul DNA nicio fisura si-i vor agata lui Nastase inca o tinichea de coada, lucrurile se vor complica.

Caci deoarece acum salveaza statul de drept, iar acesta depinde de doamna Kovesi, potentialul calau al fostului presedinte al PSD; actualul premier se va afla in ipostaza sa transmita la Bruxelles un mesaj interesant: justitia nu-i independenta, mai exista condamnari politice.

Si cu toate ca o asemenea comunicare nu conteaza decat la monitorizarea pe Justitie, nu si la Mecanismul de Cooperare si Verificare, precedentele ne arata ca pentru Comisia Europeana este un detaliu nesemnificativ. Caci ne trebuie Schengen.

Acum, din postura de lider informal, guru, sursa de energie spirituala, reper moral - reper moral?? - , Nastase coabiteaza cu Traian Basescu.

Insa daca tinea la PSD mai multe decat la propria persoana aflata in nevoie de imbratisare de grup, nepotul doamnei Tamara s-ar fi abtinut sa-si pericliteze cuibul. Trebuia sa se mute in biblioteca, in Herastrau, la Cornu, sa ramana in Dubai, sa nu devina vedeta congresuljui PSD.

Pentru ca Victor Ponta nu va mai putea sa-si marturiseasca pretuirea fata de mentorul sau, in eventualitatea unei noi condamnari, decat riscandu-si viitorul politic. Daca il interesa destinul pupilului sau, Nastase trebuia sa se gandeasca la asta. Insa cum nu a fost niciodata generos, varianta trebuia luata in calcul de consilierii de imagine ai premierului, ca de asta iau o caruta de bani. Doar daca nu cumva sunt platiti de Crin Antonescu...

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News