CEDO a respins plangerea lui Adrian Nastase impotriva statului roman (Video)

Joi, 11 Decembrie 2014, ora 13:17
8151 citiri
CEDO a respins plangerea lui Adrian Nastase impotriva statului roman (Video)
Foto: Ziare.com

Curtea Europeana a Drepturilor Omului (CEDO) a respins, joi, plangerea facuta de avocatii lui Adrian Nastase impotriva statului roman in legatura cu modul in care a decurs procesul fostului premier in dosarul "Trofeul calitatii".

Nastase s-a adresat CEDO in urma cu doi ani intrucat a considerat ca este victima unei nedreptati in dosarul Trofeul Calitatii si i s-a incalcat dreptul la un proces echitabil, informeaza Digi24.

Nastase, din nou in inchisoare: Planuri de eliberare ce includ noul Cod Penal, amnistia si CEDO (Video)

Avocatii fostului premier sustineau ca ancheta a durat foarte mult - cinci ani - si invocau faptul ca nu i s-a permis sa aduca probe in favoarea sa, spre deosebire de cercetarea de la DNA in timpul careia au fost audiate sute de persoane.

Plangerea a fost respinsa ca inadmisibila. Potrivit Agerpres, in hotararea definitiva a CEDO se mentioneaza ca plangerile fostului premier sunt nefondate sau incompatibile cu Conventia europeana a drepturilor omului.

Avocat al lui Nastase: O mare amaraciune in legatura cu modul in care se poate face dreptate la CEDO

Unul dintre avocatii lui Nastase, Lucian Bolcas, a declarat ca decizia reprezinta pentru fostul premier o mare amaraciune despre modul in care se poate face dreptate la CEDO.

Reactii dupa condamnarea lui Adrian Nastase: Intre "executie publica" si "s-a facut dreptate"

"Deciziile CEDO de cele mai multe ori sunt influentate de anumite interese. Este greu sa comentezi o asemenea decizie ca fiind inceputul si sfarsitul dreptatii in lume. Pentru Adrian Nastase aceasta decizie reprezinta o mare amaraciune in legatura cu modul in care se poate face dreptate la CEDO.

Amaraciune pe care o impartasesc din proprie experienta de mai multa vreme. Pedeapsa este executata, datoriile rezultate din acea sentinta sunt achitate si nu cred ca poate sa existe un organism care sa-mi spuna mie ca este un proces echitabil acela in care inculpatului i se accepta numai patru martori", a declarat, la Romania TV, avocatul Lucian Bolcas.

Condamnarea in urma careia Nastase a incercat sa se sinucida

Adrian Nastase a fost condamnat in iunie 2012 la doi ani de inchisoare cu executare de magistratii Inaltei Curti in dosarul "Trofeul Calitatii". Fostul premier a incercat sa se sinucida dupa ce a aflat sentinta.

Ce sanse are Adrian Nastase sa castige spectaculos la CEDO? (Opinii)

Dupa acest gest dramatic avocatii lui Nastase au initiat o actiune speciala la CEDO.

Fostul premier a efectuat opt luni de inchisoare in acest dosar si a fost eliberat conditionat.

In acest dosar, Adrian Nastase a fost acuzat ca in anul 2004 s-ar fi folosit de "influenta sau autoritatea functiei de presedinte al unui partid" pentru organizarea unui simpozion intitulat "Trofeul calitatii in constructii" cu scopul strangerii unor sume de bani destinate campaniei electorale pentru alegerile prezidentiale, la care urma sa participe.

Adrian Nastase a mai fost condamnat si la patru ani de inchisoare cu executare pentru luare de mita si santaj in dosarul "Zambaccian", la inceputul lui ianuarie 2014. El a fost eliberat conditionat in luna august a acestui an.

A.I.

Proiect pentru plafonarea adaosului comercial la 20 la sută pentru produsele românești. „La produsele din import să pună orice adaos doresc ei”
Proiect pentru plafonarea adaosului comercial la 20 la sută pentru produsele românești. „La produsele din import să pună orice adaos doresc ei”
Ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale Florin Barbu a anunţat vineri, 29 martie, că împreună cu echipa de la instituţia pe care o conduce, pregăteşte un proiect legislativ care va...
Candidatul PSD - PNL la Capitală promite „liniște” în București. „Trebuie să ajungi să te simţi bine, să fie un oraş cochet”
Candidatul PSD - PNL la Capitală promite „liniște” în București. „Trebuie să ajungi să te simţi bine, să fie un oraş cochet”
Medicul Cătălin Cîrstoiu, candidatul alianţei PSD-PNL la Primăria Capitalei, a declarat vineri, 29 martie, despre viziunea sa cu privire la Bucureşti, că trebuie să ajungi să te simţi...
#Adrian Nastase cerere CEDO respinsa, #Nastase plangere CEDO , #inchisoare