Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Adrian Nastase vrea alegeri anticipate in toamna

Vineri, 09 Iulie 2010, ora 14:28
3030 citiri
Adrian Nastase vrea alegeri anticipate in toamna

Deputatul PSD, Adrian Nastase, a afirmat vineri ca Traian Basescu fuge de responsabilitate si incearca sa isi creeze o noua platforma, de opozitie, fata de propriul partid, asta dupa ce a reusit sa faca in asa fel incat sa nu se mai respecte nimic in tara asta.

"Am ajuns aici pentru ca, de la varful statul in jos, astazi nu se mai respecta nimic. Nu se respecta majoritati parlamentare, nu se respecta votul oamenilor, nu se respecta cerintele sindicatelor, nu se respecta parerea specialistilor, nu se respecta independenta si separatia puterilor in stat...

Nu e respectata presa, nu sunt respectati cei din societatea civila (cei care nu vor neaparat functii la Cotroceni), nu e respectat dreptul la proprietate (al pensionarilor, de exemplu)", scrie Adrian Nastase pe blogul personal.

Fostul premier mai acuza ca "statul roman - marea victima a lui Traian Basescu si a guvernarii PD-L, a devenit o masa amorfa de politruci, de consultanti si de imbogatiti dubios care nu se pricep decat la un singur lucru: la deturnarea a cat mai multe fonduri publice spre buzunarele proprii".

"Statul roman este adus intr-o stare similara cu cea a unui mahmur care se trezeste in fiecare dimineata lovit de cate o catastrofa si reactioneaza isteric. Avem de ales doar intre solutii pe termen scurt. Am ajuns sa alegem intre a distruge un dig, a inunda un oras sau a inunda o zona agricola...Lipsa de competenta este emblema cea mai trista a Romaniei portocalii, in regimul Basescu", mai scrie social democratul.

Adrian Nastase reitereaza ideea ca "daca suntem corecti, solutia rapida sta in schimbarea guvernului. Cu alti oameni - mai competenti pe domeniile lor de activitate, cu alta majoritate, cu alta abordare".

"Exista sansa ca, daca convingem suficienti parlamentari ai puterii sa ni se alature, in sesiunea urmatoare sa initiem o motiune de cenzura de succes. Iar apoi sa fortam alegeri parlamentare anticipate, care ar rezolva rapid problemele actuale. Cum? O noua majoritate impune obligatoriu un nou guvern. Iar daca Basescu nu ar fi de acord sa nominalizeze un premier din partea noii majoritati, atunci el s-ar situa in afara Constitutiei", mai scrie social democratul.

Adrian Nastase spune ca solutia este sa se concentreze pe un traseu care sa schimbe rapid si dramatic directia acestei tari.

Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei a fost comentată acid de jurnalistul Cristian Tudor Popescu, care i-a criticat dur pe președinții PSD și PNL, Marcel...
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
#Adrian Nastase alegeri anticipate, #strange semnaturi motiune cenzura , #stiri Adrian Nastase