Adrian Nastase: Parlamentul e un decor

Duminica, 23 Octombrie 2011, ora 22:02
1458 citiri
Adrian Nastase: Parlamentul e un decor
Foto: Arhiva

Presedintele Consiliului National al PSD, Adrian Nastase, sustine ca actualul Parlament este doar "un decor", reprezentantii "poporului nemaiavand dreptul" din partea Executivului de a se pronunta pe chestiuni esentiale, cum ar fi regionalizarea, votul prin corespondenta si comasarea alegerilor.

"Cred ca domnul Iliescu a spus public ceea ce noi discutam de mai multa vreme. Ne dam seama ca Parlamentul in momentul de fata reprezinta doar un decor. In mod evident, reprezentantii poporului nu mai au dreptul din partea Guvernului sa se pronunte pe chestiunile acestea esentiale. Guvernul vine si impune anumite lucruri pe care ar trebui de fapt sa le discutam intr-un mod foarte serios, responsabil in Parlament", a declarat, duminica, fostul premier, in localitatea prahoveana Fantanele.

Nastase a reiterat faptul ca, daca actuala putere va impune aceste trei obiective fara discutii prealabile cu opozitia, atunci aceasta din urma nu mai trebuie sa stea in Parlament.

"In masura in care aceste aspecte ar fi impuse, dincolo de dialogul cu opozitia, in conditiile in care de-a lungul a douazeci de ani, totdeauna, chestiunile legate de legile electorale, de aspectele privind alegerile, erau discutate in cadrul unor comisii comune, astfel incat sa existe o anumita concertare a pozitiilor intre putere si opozitie, deci in masura in care ar fi impuse aceste obiective din partea puterii, evident ca nu ar mai avea sens ca noi sa stam in Parlament pentru a legitima in continuare astfel de decizii", a explicat liderul social-democrat.

De asemenea, Adrian Nastase a precizat ca Opozitia se poate gandi la niste "reactii in trepte" pe care sa le adopte in cazul in care actuala putere va insista sa ia astfel de masuri.

"Eu am mers mai departe si am spus ca, in conditiile in care s-ar impune aceste masuri, ar trebui eventual chiar sa ne gandim la boicotarea alegerilor. Cu alte cuvine, sa nu participam noi ca partid, sau ca alianta, la aceste alegeri si in felul acesta sa delegitimam alegerile respective si orice structuri care ar rezulta in urma unor astfel de alegeri care sa se bazeze pe decizii care in mod evident ar fi partizane si care ar duce la ignorarea vointei alegatorilor", a declarat fostul premier.

Presedintele de onoare al PSD, Ion Iliescu, a afirmat, vineri, ca PSD si PNL ar trebui sa se retraga din Parlament daca actuala putere impune regionalizarea, votul prin corespondenta si comasarea alegerilor.

Presedintele CN al PSD a participat, duminica, la inaugurarea unui drum judetean in localitatea prahoveana Fantanele, aflata in colegiul in care acesta a fost ales deputat in 2008.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Iohannis, întrebat de ce a mers în Coreea de Sud cu un avion de lux: „Am venit cu o aeronavă mică. Nu ştiu cum definiţi un avion de lux”
Iohannis, întrebat de ce a mers în Coreea de Sud cu un avion de lux: „Am venit cu o aeronavă mică. Nu ştiu cum definiţi un avion de lux”
Klaus Iohannis a răspuns marţi, 23 aprilie, de ce s-a deplasat în Coreea de Sud cu un avion de lux în timp ce miniştrii au mers cu un avion de linie, precizând că a venit într-o deplasare...
Iohannis, reacție despre candidații separați la primăria Capitalei: "Important este să nu ducă la lupte electorale în interiorul coaliţiei" VIDEO
Iohannis, reacție despre candidații separați la primăria Capitalei: "Important este să nu ducă la lupte electorale în interiorul coaliţiei" VIDEO
Preşedintele Klaus Iohannis se teme cu privire la eventuale tensiuni în coaliția de guvernare PSD-PNL după ce partidele au decis să susțină candidați diferiți la primăria Capitalei în...
#Adrian Nastase Parlament decor, #Adrian Nastase masuri Opozitie regionalizare , #PSD