Adrian Nastase nu vrea relatii politice intre Eugen Tomac si Traian Basescu

Joi, 08 August 2013, ora 16:27 3501 citiri
Foto: Arhiva Ziare.com

Intr-o noua postare pe blog-ul sau, Adrian Nastase se pronunta impotriva legaturilor prea stranse intre Partidul Miscarea Populara si presedintele Traian Basescu, fiindca nu le permite Constitutia.

"Zilele trecute, un proaspat emul al fostului presedinte declara: "Partidul Miscarea Populara si-a asumat rolul de a fi partenerul presedintelui Basescu". Marturisesc, este o declaratie pe care nu o inteleg. Stiam, din istorie si din DEX ca e nevoie de cel putin doi pentru un parteneriat", scrie Adrian Nastase.

"Ceea ce mi se pare ciudat este faptul ca Basescu nu a iesit imediat sa-i explice emulului ca el nu are voie de la Constitutie sa faca parteneriate politice" continua el.

Adrian Nastase mai scrie ca "declaratia lui Tomac s-ar traduce cam asa: imi asum casatoria cu Jenifer Lopez. Nobila intentie, dar ea stie? Poate are deja un partener. Sau poate e calugarita si nu are voie. Sau poate nu-i da voie Biblia (Constitutia)."

In final, Nastase atrage atentia: "Un "parteneriat" politic cu seful statului este interzis de litera si spiritul Constitutiei."

Presedintele interimar al partidului Miscarea Populara, Eugen Tomac, a declarat ca formatiunea si-a asumat rolul de a fi partenerul presedintelui Traian Basescu.

Potrivit acestuia, pentru PMP "este un castig extraordinar faptul ca si-a asumat parteneriatul cu presedintele".

"Ne-am asumat din start acest parteneriat pentru ca am fost alaturi de presedinte ani de zile, tocmai pentru ca a fost singurul care a impins tara inainte, prin reformele demarate. PMP si-a asumat acest rol de a fi partenerul presedintelui mai departe, pentru ca celelalte partide, fie ca vorbim de Alianta DA, fie vorbim de PDL, nu mai cred in aceleasi valori in care noi am crezut de la inceput", a afirmat Tomac.

A.V.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News