Nastase indeamna la solidaritate cu Dragnea: Basescu imprastie "bilele de biliard" (Video)

Duminica, 09 Septembrie 2012, ora 15:57
4318 citiri
Nastase indeamna la solidaritate cu Dragnea: Basescu imprastie "bilele de biliard" (Video)
Foto: Evenimentul Zilei (Arhiva)

Fostul prim-ministru Adrian Nastase vorbeste despre nevoia de solidaritate cu secretarul general al PSD, Liviu Dragnea, care este urmarit penal in dosarul referendumului pentru demiterea presedintelui Traian Basescu.

Intr-o postare cu titlul "Nevoia de solidaritate cu Dragnea", Adrian Nastase scrie pe blogul sau ca "procurorii lui Basescu au inceput sa construiasca o categorie distincta de infractiuni - delictele politice".

Liviu Dragnea, urmarit penal in dosarul referendumului

DNA: Liviu Dragnea a utilizat 10 metode de fraudare a votului

"Dupa acuzarea mea - ca presedinte de partid - pentru campania parlamentara si prezidentiala din 2004 - iata, a venit randul secretarului general al partidului - Liviu Dragnea - sa fie acuzat, in baza unei legi - legea nr. 78/2000 care continua sa functioneze si sa fie utilizata in afara Codului penal.

Este o noua operatiune politica de manipulare, o incercare de a institui un regim de teroare in 'pregatirea' alegerilor din decembrie. Va aduceti aminte de acuzatiile de frauda electorala, din 2004, aduse de Basescu la adresa guvernului pe care il conduceam? S-a dovedit ca a mintit. Da, si? Rezultatul votului a ramas acelasi", a notat fostul premier.

Dragnea, aparat de colegi: "Toti politicienii isi folosesc influenta"

USL, zid pentru Dragnea: Toti se vor autodenunta; simt ca li se pregateste ceva

Acesta continua si spune ca este nevoie de solidaritate "in fata unei noi operatiuni a 'mainilor murdare', care a inceput prin actiunea 'procurorilor - misionari', care se plimbau pe la sate cu Biblia intr-o mana si cu 'auto-denunturile' in cealalta".

Nastase considera ca miza acestor actiuni o reprezinta votul de la alegerile parlamentare din luna decembrie, "atunci cand Barroso nu va mai putea impune un cvorum de participare".

"De aceea, Basescu vrea sa imprastie 'bilele de biliard' pentru a le lovi una cate una, prin procurorii lui. Solutia e simpla: nu acceptati diversiunile. Ramaneti impreuna! Ramaneti uniti! Formula 'small is beautiful' a fost si ramane o capcana - si in privatizare si in politica", a incheiat Adrian Nastase.

Secretarul general al PSD, Liviu Dragnea, este urmarit penal de procurorii DNA. Pesedistul este acuzat ca si-a folosit influenta pentru a convinge mai multi primari din judetul Teleorman sa puna pe listele de la referendum persoane fictive. Dragnea a fost citat joi la DNA, pentru a-i fi aduse la cunostinta acuzatiile de trafic de influenta pentru obtinerea de foloase.

F.N.

Președintele României: Relevanța NATO este cu atât mai mare în contextul extrem de complex pe care îl traversăm
Președintele României: Relevanța NATO este cu atât mai mare în contextul extrem de complex pe care îl traversăm
Klaus Iohannis, președintele României a transmis, vineri, 29 martie, la 20 de ani de la aderarea României la NATO, că România va rămâne profund implicată în procesul de adaptare...
Moartea unui om politic - pomenirea și lecțiile acesteia. Partea I: de ce trebuie să (ne) criticăm liderii?
Moartea unui om politic - pomenirea și lecțiile acesteia. Partea I: de ce trebuie să (ne) criticăm liderii?
Acum la mine e noapte târziu, dar calendaristic ziua de 27 martie a început deja. Când domniile voastre (sau majoritatea) veți citi acest articol (în două părți), peste cea de-a 29-a zi a...
#Adrian Nastase solidaritate Liviu Dragnea, #Nastase declaratii Dragnea, #Liviu Dragnea aparat PSD, #Liviu Dragnea frauda referendum, #Liviu Dragnea urmarit penal , #inchisoare