Adrian Nastase: Guvernul pregateste o frauda electorala masiva

Luni, 05 Decembrie 2011, ora 13:02
1693 citiri
Adrian Nastase: Guvernul pregateste o frauda electorala masiva
Foto: Arhiva

Presedintele Consiliului National al PSD, Adrian Nastase, comenteaza proiectul MAI privind comasarea alegerilor locale si parlamentare din 2012, apreciind ca Guvernul condus de Emil Boc decide arbitrar regulile pentru exercitarea dreptului de vot, pregatind "o masiva masinarie de fraudare".

"Spuneam candva ca o astfel de propunere introduce in spatiul public, in jocul care se vrea unul democratic, un arbitrariu inacceptabil. Dovada a acestui arbitrariu sta inclusiv modul inexplicabil in care MAI propune luarea in calcul a unor criterii diferite pentru alegerile locale si pentru cele generale, desi tot procesul electoral ar urma sa se organizeze in aceeasi zi", scrie Adrian Nastase pe blogul personal.

In articolul intitulat "De la comasare la orice", fostul premier explica faptul ca proiectul propus de MAI mentine norma de reprezentare a parlamentarilor din legislatia in vigoare, la locale populatia luata in calcul fiind cea de la 1 ianuarie 2012, iar pentru generale, cea inregistrata la 31 octombrie 2011.

"Asta desi, in mod logic, alegerile locale ar fi inaintea celor parlamentare. Acum intelegem poate si ce s-a negociat in coalitie, dincolo de sefia SGG, in schimbul votului UDMR pentru sefia Senatului. Ce conteaza logica insa daca interesul cere sa nu o ai...", continua social-democratul.

Adrian Nastase mai avertizeaza ca prin comasarea alegerilor, se urmareste "blocarea dreptului democratic al cetatenilor de a-si exprima opinia cu privire la actuala guvernare".

"Caci, sa nu ne facem iluzii, alegerilor locale sunt si un barometru politic, nu doar unul prin care se testeaza popularitatea mai mica sau mai mare a unor persoane. Din frica de a se confrunta cu electoratul, PDL decide ca oamenii sa voteze cand vrea mintea portocalie a guvernantilor", adauga seful CN al PSD.

Nastase subliniaza ca MAI nu a fost in stare sa justifice schimbarea regulilor jocului, in timpul de desfasurare a acestuia.

"In conditiile in care Legea de desfasurare a alegerilor locale specifica foarte clar conditiile pentru prelungirea mandatelor alesilor locali, acestea nefiind indeplinite in momentul de fata, dar totusi se vine cu propunerea de comasare, orice va deveni posibil. Adica, inclusiv amanarea alegerilor pe termen nedefinit. Unii, mai optimisti, considera ca alegerile ar putea avea loc, totusi, in 2013", mai scrie fostul premier.

D.R.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

AUR se plânge că George Simion nu are acces la comisia de control a SRI. ”PNL-PSD continuă acapararea statului român”
AUR se plânge că George Simion nu are acces la comisia de control a SRI. ”PNL-PSD continuă acapararea statului român”
Deputata AUR Gianina Şerban acuză că, de patru luni, Birourile permanente reunite al Camerei şi Senatului refuză, fără nicio justificare, să numească un membru al partidului în comisia...
Florin Cîțu iese la atac după tensiunile din coaliție privind candidatura lui Cătălin Cîrstoiu la Capitală. Variantele propuse de fostul premier
Florin Cîțu iese la atac după tensiunile din coaliție privind candidatura lui Cătălin Cîrstoiu la Capitală. Variantele propuse de fostul premier
Florin Cîţu, fost premier și fost lider PNL, a anunțat că sunt probleme privind „candidatura coaliţiei toxice” în persoana medicului Cătălin Cîrstoiu la Primăria Capitalei. El a...
#Adrian Nastase comasare alegeri, #alegeri parlamentare locale 2012, #alegeri comasate proiect MAI , #PSD
Comentarii