Adrian Nastase: Demisia parlamentarilor nu e o solutie

Sambata, 21 Ianuarie 2012, ora 10:39
4298 citiri
Adrian Nastase: Demisia parlamentarilor nu e o solutie
Foto: TVR Info

Presedintele Consiliului National al PSD, Adrian Nastase, le atrage atentia colegilor sai care sustin varianta demisiei tuturor parlamentarilor Opozitiei ca, din punct de vedere constitutional, acest lucru nu este echivalent cu organizarea de anticipate.

"Din punct de vedere politic putem sa discutam, dar din punct de vedere juridic, constitutional, vacantarea locurilor, 1-2-3 sau 300, inseamna doar declansarea unor alegeri partiale, cu mandat pana la incheierea legislaturii. Nu ar fi o solutie echivalenta cu alegerile anticipate", a explicat Adrian Nastase sambata, inainte de reuniunea conducerii Organizatiei de Femei a PSD la care a participat in calitate de invitat.

Totodata, el s-a aratat "sceptic" in legatura cu rezultatele sesiunii extraordinare cerute de Opozitie si care se va desfasura la inceputul saptamanii viitoare.

"Puterea vorbeste acum despre dialog intensificat, structurat. Vorbe frumoase, dar dialogul nu inseamna dialoguri paralele. Domnul Boc ne va povesti cum a invins criza mondiala, cei de la Opozitie ii vor cere demisia... Dialogul inseamna interreactie, raspuns inteligent la ce spune celalalt.

Exista un anumit blocaj, doua mecanisme de tip autist. Fiecare vorbeste pe limba lui, mai ales Puterea nu vrea sa accepte mesajele Opozitiei", a comentat fostul premier PSD.

In ceea ce priveste pasii urmatori pe care ii are USL in vedere, Adrian Nastase a spus ca este evident ca societatea romaneasca merge in "zig-zag", asa ca Opozitia propune "anumite lucruri intelepte".

"Aratam ca tensiunea sociala e imensa si e nevoie de niste solutii: demiterea sau demisia guvernului, un guvern de tehnocrati, anticipate, demisia presedintelui. In niciun caz lucrurile nu se pot considera inchise cu revenirea la post a doctorului Arafat, e nevoie de solutii mai ambitioase", a declarat deputatul PSD.

Intrebat de jurnalisti cat crede ca va mai dura criza actuala, Adrian Nastase a raspuns scurt: "Pana cand se va gasi o supapa pentru destinderea acestei stari", fara sa faca si alte precizari.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Primul Congres Forţa Dreptei. Formaţiunea îşi alege conducerea naţională şi îşi prezintă candidaţii
Primul Congres Forţa Dreptei. Formaţiunea îşi alege conducerea naţională şi îşi prezintă candidaţii
Primul Congres al Forţa Dreptei este organizat, sâmbătă, la Palatul Parlamentului, formaţiunea urmând să îşi aleagă conducerea naţională şi să îşi prezinte candidaţii la alegerile...
Cine câștigă Primăria Capitalei, potrivit celui mai recent sondaj. Candidatul PSD+PNL, la pământ. Prezența la vot, în creștere
Cine câștigă Primăria Capitalei, potrivit celui mai recent sondaj. Candidatul PSD+PNL, la pământ. Prezența la vot, în creștere
România se pregătește de alegeri. Europarlamentarele vor avea loc în aceeași zi cu localele. ARA Public Opinion a realizat o cercetare sociologică în legătură cu evenimentele ce vor avea...
#Adrian Nastase demisie Basescu, #Adrian Nastase proteste, #demisie parlamentari, #alegeri anticipate , #PSD