Adrian Nastase avertizeaza PSD despre capcanele sirenelor

Vineri, 16 Ianuarie 2015, ora 07:43
4289 citiri
Adrian Nastase avertizeaza PSD despre capcanele sirenelor
Foto: Facebook/Adrian Nastase

Fostul premier Adrian Nastase considera ca posibilitatea spargerii PSD nu este o varianta inteligenta si i-a indemnat pe fostii colegi de partid "sa nu cada in capcanele pe care le intind diverse sirene".

"Am trait in PSD, in diferitele faze ale sale, diferite forme de despartire, unele reusite, cele mai multe nereusite. Ma refer la perioada in care s-a scindat FSN-ul, ma gandesc la perioada in care PDSR-ul a creat o hemoragie care s-a numit atunci APR.

Sigur, asa cum spuneam de fiecare data, infrangerea este orfana, in timp de victoria are foarte multi parinti. Si sigur ca pierderea alegerilor prezidentiale, dupa ce au existat asteptari foarte mari, a generat o nemultumire interna in interiorul PSD-ului care are nevoie de un anumit timp pentru a resorbi in mod evident, si de data aceasta au aparut la suprafata unele dintre tensiunile care de-a lungul timpului s-au acumulat.

Eu sunt convins ca, gestionata cu inteligenta, perioada asta va putea fi traversata cu bine. Nu cred ca este o formula inteligenta sa se incurajeze noi variante, spargeri de partid", a declarat Nastase la Ateneul Roman.

Potrivit acestuia, cei care au considerat de fiecare data ca PSD este un partid prea mare ar dori ca el sa fie domesticit, "sa poata sa fie introdus intr-o menajerie in care sa fie dresat cu usurinta de catre cei care vor sa faca jocurile in afara partidelor politice".

Capcanele sirenelor

"Eu ii indemn pe fostii mei colegi din partid sa invete din lectiile trecutului si sa nu cada in capcanele pe care le intind diverse sirene.

Ideea unor reforme permanente, ideea unor noi partide, noul PSD care a mai fost nou de vreo sapte ori pana acum sunt formule care nu pot sa ajute decat pe cei din partea cealalta a spectrului politic si nu cred ca trebuie incurajate.

Trebuie gestionata aceasta infrangere, trebuie intelese cauzele, facute analizele potrivite, adus din teritoriu, din alte zone, dintre militantii partidului oameni care sa intareasca structurile de conducere. Sunt lucruri care sunt cunoscute, nu trebuie sa le spun eu", a adaugat el.

Excluderea lui Geoana si Vanghelie nu a fost foarte inspirata

Fostul presedinte al PSD considera ca este nevoie de intelepciune si nu de scindari, de excluderi.

"Cred ca aici, dupa parerea mea, excluderea lui Geoana si Vanghelie nu a fost foarte inspirata, chiar daca ceea ce au facut ei dupa aceea a dat apa la moara poate celor care au initiat aceste decizii. Nu cred ca trebuie duse mai departe aceste lucruri, trebuie gandit din nou la ceea ce inseamna aducerea la zi a ideologiei partidului, trebuie reorganizate departamentele partidului in coordonarea Consiliului National, astea sunt lucrurile pe care le vad eu din afara.

S-ar putea insa ca cei care in interiorul partidului au facut analize in ultima vreme sa gaseasca poate solutii si mai bune. Solutiile trebuie gasite, nu trebuie incurajate bataliile pentru rearanjarea scaunelor in jurul mesei", a opinat fostul premier.

Intrebat ce parere are despre etichete de partid comunist puse PSD, din cauza lui Ion Iliescu, Adrian Nastase a aratat ca nu doreste sa judece nivelul de inteligenta al celor care fac astfel de afirmatii.

"Sper ca este doar un joc de manipulare, eu il cunosc de ani de zile. (...) Jocurile acestea de culori, de formule, de stigmatizari mi se par absolut depasite. Sigur, daca tin, asta este.

Daca sunt fraieri cei care le asculta din PSD, e problema lor. Dar eu cred ca ei trebuie sa-si vada de problemele lor, de noile proiecte, de guvernare, de actiunea politica de revigorare a partidului, sa-i lase pe cei care stau pe margine si le dau sfaturi din alte zone, pentru ca in mod evident nu doresc intarirea partidului, ci doresc o anumita fragmentare, pentru ca el sa poata sa fie cat mai usor utilizat in viitoare formule politice", a mentionat Nastase.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

”Nu am ce să-mi reproșez. Mandatul rămâne pe masa coaliției”. Cîrstoiu a făcut declarații în faţa Spitalului Universitar. Explicaţii privind acuzaţiile de incompatibilitate
”Nu am ce să-mi reproșez. Mandatul rămâne pe masa coaliției”. Cîrstoiu a făcut declarații în faţa Spitalului Universitar. Explicaţii privind acuzaţiile de incompatibilitate
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
Dan Tănasă, candidatul AUR la Primăria Brașov: ”Braşovenii nu mai sunt nevoiţi să aleagă răul cel mai mic”
Dan Tănasă, candidatul AUR la Primăria Brașov: ”Braşovenii nu mai sunt nevoiţi să aleagă răul cel mai mic”
Alianţa pentru Unirea Românilor, filiala Braşov, a prezentat, vineri, candidatul pentru funcţia de primar al Municipiului Braşov în persoana deputatului Dan Tanasă. Acesta a declarat...
#Nastase excludere Geoana Vanghelie PSD, #Nastase PSD Geoana , #PSD