Adrian Nastase: Ar fi stupid ca USL sa-l piarda pe Chiliman

Luni, 09 Aprilie 2012, ora 22:57
2908 citiri
Adrian Nastase: Ar fi stupid ca USL sa-l piarda pe Chiliman
Foto: B1 Tv

Fostul prim-ministru Adrian Nastase crede ca ar fi o problema pentru USL daca primarul sectorului 1, Andrei Chiliman, ar candida independent la alegerile locale din 10 iunie.

"Ar fi o problema daca Chiliman ar candida independent. Ar fi stupid sa il sustinem ca independent, pentru ca il aveam in curtea noastra. Sa pui din partea liberalilor un alt candidat cand il ai pe Chiliman ar fi un risc politic inclusiv din partea lui Crin Antonescu. Sunt convins ca ar fi o mare greseala din partea noastra sa refuzam un candidat cu o sansa foarte buna", a declarat deputatul PSD, pentru B1 Tv.

Acesta este de parere ca PNL va ajunge la o solutie in cazul lui Andrei Chiliman si ca tensiunile au fost legate de calitatea de presedinte al organizatiei PNL Bucuresti, manifestandu-si increderea ca liberalii vor reusi sa-si rezolve chestiunile interne.

"Sunt multe lucruri pe care nu le stiu, anumite aspecte care tin de o istorie interna a PNL. Chiar daca suntem de un an de zile mai apropiati, sunt foarte multe chestiuni care de-a lungul anilor au marcat chimia personala.

Din punctul meu de vedere, al unui aliat, este important sa maximizam sansele de victorie in toate sectoarele. Sunt importante locomotivele care vor trage si pentru primarii si pentru consilii, este important sa avem solutii armonioase si nu solutii care sa creeze tensiuni intre echipele noastre", a afirmat fostul premier.

Liderul social democrat a explicat ca toti membrii USL sunt hotarati sa forteze o schimbare care sa creeze conditii noi pentru o functionare democratica a statului, dar si ca Romania este puternic izolata, "se autoizoleaza" si ca "incidentele precum cele cu ambasadorul olandez, cu scrisorile de acreditare, nu ne fac bine".

Primarul sectorului 1 a declarat luni ca se gandeste la demisia din PNL pentru prima data in aproape 23 de ani, in conditiile in care presedintele liberal Crin Antonescu trebuie sa-si asume raspunderea pentru decizia schimbarii sale din fruntea PNL Bucuresti.

Chiliman anunta ca se gandeste la demisie si il ataca pe Antonescu

Andrei Chiliman a fost inlocuit din functia de presedinte al PNL Bucuresti, luni, de catre Biroul Politic Central al partidului, la propunerea liderului PNL, din cauza divergentelor legate de desemnarea candidatilor la alegerile locale din Bucuresti.

Hotararea de schimbare din functie a lui Chiliman a fost confirmata de Comitetul Executiv National al PNL, cu 36 de voturi pentru, 8 impotriva si 6 abtineri.

Presedinte interimar al PNL Bucuresti a fost numit deputatul Eugen Nicolaescu, care e parlamentar de Calarasi.

Chiliman, schimbat din fruntea PNL Bucuresti, la propunerea lui Antonescu

Divergentele pornesc de la faptul ca primarul sectorului 1 l-ar fi sprijinit pe Dan Popescu, cel care se promoveaza intens pentru o candidatura la sectorul 2.

Andrei Chiliman a fost unul dintre principalii sustinatori ai lui Crin Antonescu in cursa pentru castigarea presedintiei PNL, insa relatiile dintre ei s-au racit dupa anul 2009.

Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Trimisă în judecată pentru folosirea funcţiei pentru favorizarea unor persoane, Clotilde Armand, primarărița Sectorului 1 a declarat răspicat că nu va demisiona, aşa cum i-au cerut...
Cât de mult își dorește Ciolacu victoria Gabrielei Firea la Capitală: ”La nivel vizibil, vor fi declarate susțineri”
Cât de mult își dorește Ciolacu victoria Gabrielei Firea la Capitală: ”La nivel vizibil, vor fi declarate susțineri”
Odată cu retragerea medicului Cătălin Cîrstoiu și renunțarea la candidatura comună PSD-PNL pentru Primăria Capitalei, liderul social-democraților, Marcel Ciolacu, se găsea în situația...
#Adrian Nastase inlocuire Andrei Chiliman, #Andrei Chiliman schimbare PNL Bucuresti, #Andrei Chiliman demisie PNL , #PSD