Adrian Nastase afla luni cat mai sta la inchisoare

Luni, 31 Martie 2014, ora 07:31
4629 citiri
Adrian Nastase afla luni cat mai sta la inchisoare
Foto: Facebook/Adrian Nastase

Adrian Nastase, care ispaseste o pedeapsa de 4 ani de inchisoare cu executare in dosarul "Zambaccian", pentru santaj si luare de mita, ar putea afla luni cat mai are de stat in penitenciar.

Magistratii Tribunalului Bucuresti au amanat pana pe 31 martie judecarea cererii fostului premier, de contopire a pedepselor din cele doua condamnari definitive, in dosarele "Zambaccian" si "Trofeul calitatii".

Este al treilea termen in acest proces, ultimele doua fiind amanate deoarece Inalta Curte de Casatie si Justitie (ICCJ) nu a motivat inca decizia prin care l-a condamnat pe Adrian Nastase la patru ani de inchisoare in dosarul "Zambaccian", asta desi termenul de 30 de zile a expirat.

Amanare, in cazul Adrian Nastase. Fostul premier afla pe 31 martie cat mai sta dupa gratii

Fostul premier a cerut instantei sa se pronunte doar pe baza minutei dosarului "Zambaccian", fara a mai astepta motivarea deciziei dispuse de Inalta Curte de Casatie si Justitie.

Adrian Nastase se intreaba pe blog de ce judecatorii de la ICCJ nu respecta termenul de 30 de zile din noul Cod de procedura penala pentru a motiva sentinta din dosarul "Zambaccian".

Adrian Nastase se afla, in prezent, la Penitenciarul Rahova, dupa ce ICCJ l-a condamnat, la inceputul lunii ianuarie, la patru ani de inchisoare cu executare pentru luare de mita in dosarul "Zambaccian".

De asemenea, el a fost condamnat, in iunie 2012, la doi ani de inchisoare in dosarul "Trofeul calitatii", din care a efectuat opt luni de detentie, fiind eliberat conditionat. Prin contopirea celor doua pedepse si daca nu se aplica un spor de pedeapsa, fostul premier va putea cere din nou eliberarea conditionata.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cu cine ar vrea PSD+PNL să-l înlocuiască pe Cătălin Cîrstoiu la alegerile pentru Primăria Capitalei
Cu cine ar vrea PSD+PNL să-l înlocuiască pe Cătălin Cîrstoiu la alegerile pentru Primăria Capitalei
Cătălin Cîrstoiu se pare că s-a dovedit a fi mai degrabă nepotrivit pentru a candida din partea PSD+PNL pentru Primăria Capitalei. Astfel, alianța care formează și guvernul ar lua deja în...
Primul Congres Forţa Dreptei. Formaţiunea îşi alege conducerea naţională şi îşi prezintă candidaţii
Primul Congres Forţa Dreptei. Formaţiunea îşi alege conducerea naţională şi îşi prezintă candidaţii
Primul Congres al Forţa Dreptei este organizat, sâmbătă, la Palatul Parlamentului, formaţiunea urmând să îşi aleagă conducerea naţională şi să îşi prezinte candidaţii la alegerile...
#Adrian Nastase inchisoare, #Adrian Nastase condamnare, #cerere Adrian Nastase contopire pedepse, #Adrian Nastase contopire pedepse decizie , #stiri Adrian Nastase
Comentarii
Poza John Doe 5430
John Doe 5430
rank 5
Ce eliberare conditionata ?...ii recidivist ...
Poza becher
becher
rank 5
raspunsul sa-se amane pentru,