Romanii, facuti tigani in Ungaria, la EURO. Adrian Mutu: "E un lucru foarte urat. Sper ca UEFA sa ia decizia corecta"

Luni, 29 Martie 2021, ora 18:32
4026 citiri
Romanii, facuti tigani in Ungaria, la EURO. Adrian Mutu: "E un lucru foarte urat. Sper ca UEFA sa ia decizia corecta"
Romania tineret. Foto: Facebook / Echipa national

Selectionerul echipei nationale de tineret, Adrian Mutu, a comentat, luni, intr-o conferinta de presa online, comportamentul rasist al unor jucatori ai Ungariei la adresa celor romani in meciul direct de la Campionatul European U21, spunand ca asemenea lucruri nu isi au locul in sport si spera ca UEFA sa ia decizia corecta in acest caz.

El a afirmat ca nu i-a auzit in timpul partidei pe jucatorii Ungariei numindu-i pe cei romani "tigani", dar a mentionat ca incidentul i-a fost comunicat de jucatori la finalul intalnirii.

"Sincer, nu am auzit ce s-a intamplat pe teren. Nu ar fi fost prea inteligent ca ei sa strige in gura mare si chiar in engleza anumite fraze rasiste pentru ca probabil ar fi fost eliminati imediat de arbitru.

Dar mi-au povestit dupa aceea baietii ce s-a intamplat. E un lucru foarte urat. Aceste lucruri se duc dincolo de fotbal. E vorba despre respect. Lucrurile de genul asta nu sunt binevenite si nu isi au locul in sport. Sper ca UEFA sa ia decizia corecta pentru binele tuturor, nu numai al nostru", a afirmat Mutu.

La finalul partidei Ungaria - Romania, scor 1-2, desfasurata la Budapesta, capitanul Marius Marin a scris pe un site de socializare ca adversarii i-au numit "tigani" pe "tricolori". "Tiganii astia, cum ne strigati voi pe teren, v-au batut 2-1. Hai Romania", a scris Marius Marin pe contul personal de Instagram dupa incheierea partidei. Ulterior, Federatia Romana de Fotbal a informat UEFA despre acest incident.

Echipa nationala de fotbal Under 21 a Romaniei a invins selectionata Ungariei, cu scorul de 2-1 (0-0), sambata seara, in Grupa A a Campionatului European de tineret 2021, pe Stadionul Uj Bozsik din Budapesta.

Dupa 1-1 cu Olanda in debutul competitiei, Romania va intalni in ultimul meci Germania, pe 30 martie, pe aceeasi arena (19:00).

Ungaria, care a pierdut meciul de debut (0-3 cu Germania), este eliminata din competitie, urmand sa joace contra Olandei pe 30 martie.

Faza grupelor CE 2021 se desfasoara in perioada 24-31 martie, iar primele doua clasate in fiecare grupa se vor califica la turneul Final 8, care e programat intre 31 mai si 6 iunie, in aceleasi tari, Slovenia si Ungaria.

Ce au zis germanii despre portarul erou al Romaniei, Florin Nita

Emotionant. Eroul Romaniei in meciul cu Germania, Florin Nita, a plans la finalul meciului. "Cel mai mult m-a sustinut sotia, atat"

Romania, invinsa greu de Germania la Bucuresti. Portarul Florin Nita a fost eroul nostru

Spania, meci foarte greu in Georgia. Moldova a fost demolata in Danemarca. Ce s-a intamplat in grupa Romaniei

FOTO SI VIDEO Uluitor. Cum arata si ce face fostul fotbalisti brazilian Romario la 55 de ani

Poveste colosala. Cum a mancat Adrian Mutu 7 portii de macaroane cu nuca la o masa? "Esti ca un brontozaur"

Cum vrea AUR să facă „Europe Great Again”. „Comisia Europeană urmăreşte să transforme uciderea de copii nenăscuţi într-un drept fundamental european”
Cum vrea AUR să facă „Europe Great Again”. „Comisia Europeană urmăreşte să transforme uciderea de copii nenăscuţi într-un drept fundamental european”
Preşedintele AUR, George Simion, a propus, la Conferinţei Internaţionale „Make Europe Great Again” care a avut loc, sâmbătă, 27 aprilie, la Palatul Parlamentului, ca toate partidele...
George Simion intervine în scandalul „moldovenilor din Buzău”. „Premierul nostru a glumit. Nu este moldovean, probabil este Rrom”
George Simion intervine în scandalul „moldovenilor din Buzău”. „Premierul nostru a glumit. Nu este moldovean, probabil este Rrom”
Preşedintele AUR, George Simion, a declarat sâmbătă, 27 aprilie, la Palatul Parlamentului, la Conferinţa Internaţionale „Make Europe Great Again”, că zilele trecute, premierul Marcel...
#romania tineret mutu rasism ungaria , #nationala