Meciul carierei pentru Adrian Mutu. A fi sau a nu fi in sferturile de finala de la EURO. "Cu Germania jucam la victorie"

Luni, 29 Martie 2021, ora 16:41
3260 citiri
Meciul carierei pentru Adrian Mutu. A fi sau a nu fi in sferturile de finala de la EURO. "Cu Germania jucam la victorie"
Adrian Mutu. Foto: Facebook / Echipa nationala

Selectionerul echipei nationale de tineret, Adrian Mutu, a declarat, luni, intr-o conferinta de presa sustinuta online la Budapesta, ca in meciul de marti, cu Germania, decisiv pentru calificarea in faza urmatoare a Campionatului European U21, jucatorii sai vor juca la victorie, asa cum fac intotdeauna.

"Nu am facut calcule nici la inceput, nu facem nici acum. Este ultimul meci din grupa, unul important cu o echipa foarte buna. Dupa opinia mea, Germania este o candidata la titlul european, la fel ca si Olanda.

Bineinteles ca noi cu o victorie suntem calificati. Asa ca maine jucam la victorie, ca intotdeauna. Faptul ca ei au multi jucatori nascuti in '98 nu ii face mai putin periculosi. As spune ca fizic asta ii face sa fie mai puternici decat baietii nostri. Oricum fizicul nemtilor a fost mereu peste al romanilor. Am vazut primele lor doua meciuri, am vazut cat de puternici sunt. Asa ca ma astept la un meci greu", a spus selectionerul.

"Cu siguranta Germania nu va juca la meci egal, va dori sa castige, asa cum abordeaza fiecare meci. Va fi greu pentru ambele echipe si pentru ca nu e usor pentru acesti copii sa joace la trei zile. Dar suntem gata de lupta, vom munci pentru fiecare centimetru de teren, ne vom bate pentru fiecare minge si suntem gata sa jucam maine la victorie", a adaugat Mutu.

Mutu a stabilit deja si inlocuitorii pentru cei doi jucatori suspendati din lot: "Ii avem pe Adi Petre si pe Marco Dulca, ei sunt gata sa intre in locul celor suspendati (n.r. - George Ganea si Marius Marin). Ei sunt gata sa intre si sa demonstreze ca pot juca la nivel inalt".

Referitor la faptul ca nu l-a folosit inca la turneul final pe jucatorul formatiei Juventus Torino, Radu Dragusin, Adrian Mutu a afirmat: "Radu e un jucator extraordinar, e inca tanar. Sa nu uitam ca a jucat doar cateva minute pentru Juventus. Si poate daca era aruncat pe teren de la inceput, din cauza emotiilor putea sa faca vreo greseala. Iar pentru el nu ar fi fost bine.

Dar daca va fi nevoie, sunt sigur ca el va juca si va da totul. Insa nu trebuie sa punem prea mare presiune pe ei, sunt niste copii, trebuie sa se maturizeze. Trebuie sa fim atenti ce alegeri facem. Eu cateodata ma bazez pe maturitatea si experienta unui jucator, cum e Ciobotariu de exemplu. Dar toti cei patru fundasi centrali sunt de valoare apropiata si ma bucur ca am de unde alege".

Echipa nationala de fotbal Under 21 a Romaniei intalneste, marti, de la ora 19:00, pe pe Stadionul Uj Bozsik din Budapesta, selectionata Germaniei, in ultimul sau meci din Grupa A a Campionatului European de tineret 2021.

Anterior, Romania U21 a incheiat la egalitate, 1-1, cu Olanda, si a invins selectionata Ungariei, cu 2-1.

Faza grupelor CE 2021 se desfasoara in perioada 24-31 martie, iar primele doua clasate in fiecare grupa se vor califica la turneul Final 8, care e programat intre 31 mai si 6 iunie, in aceleasi tari, Slovenia si Ungaria.

Ce au zis germanii despre portarul erou al Romaniei, Florin Nita

Emotionant. Eroul Romaniei in meciul cu Germania, Florin Nita, a plans la finalul meciului. "Cel mai mult m-a sustinut sotia, atat"

Romania, invinsa greu de Germania la Bucuresti. Portarul Florin Nita a fost eroul nostru

Spania, meci foarte greu in Georgia. Moldova a fost demolata in Danemarca. Ce s-a intamplat in grupa Romaniei

FOTO SI VIDEO Uluitor. Cum arata si ce face fostul fotbalisti brazilian Romario la 55 de ani

Poveste colosala. Cum a mancat Adrian Mutu 7 portii de macaroane cu nuca la o masa? "Esti ca un brontozaur"

Alin Nica vrea un nou mandat pentru şefia CJ Timiș, din partea Alianţei Dreapta Unită, după ce a plecat din PNL. „PSD doreşte să ţină România în sărăcie”
Alin Nica vrea un nou mandat pentru şefia CJ Timiș, din partea Alianţei Dreapta Unită, după ce a plecat din PNL. „PSD doreşte să ţină România în sărăcie”
Preşedintele Consiliului Judeţean Timiş, Alin Nica, şi-a lansat, sâmbătă, candidatura pentru un nou mandat la şefia administraţiei judeţene, susţinut de Forţa Dreptei Timiş, care face...
Burduja, la depunerea candidaturii pentru Primăria Capitalei: „Îl provoc pe Nicuşor Dan la o dezbatere. Vreau să văd dacă are curajul să se lupte cu mine” VIDEO
Burduja, la depunerea candidaturii pentru Primăria Capitalei: „Îl provoc pe Nicuşor Dan la o dezbatere. Vreau să văd dacă are curajul să se lupte cu mine” VIDEO
Liderul PNL Bucureşti, Sebastian Burduja şi-a depus, sâmbătă, 27 aprilie, candidatura la Primăria Capitalei, şi a declarat cu acest prilej că îl provoacă pe actualul primar la o dezbatere...
#adrian mutu meci decisiv de calificare , #nationala