Motiune simpla pe cazul Duicu: Se cere demisia Ministrului Justitiei (Video)

Luni, 30 Iunie 2014, ora 14:03
2874 citiri
Motiune simpla pe cazul Duicu: Se cere demisia Ministrului Justitiei (Video)
Foto: B1TV

PDL va depune, miercuri, o motiune simpla la Camera Deputatilor prin care cere demisia ministrului Justitiei, Robert Cazanciuc, din cauza posibilei sale implicari in scandalul Duicu. Motiunea este sustinuta si de PNL.

Anuntul a fost facut de liderul democrat-liberalilor, Vasile Blaga, la scurt timp dupa ce presedintele PMP, Elena Udrea, a sustinut o conferinta de presa in care a cerut demisia ministrului Justitiei, Robert Cazanciuc, si a premierului Victor Ponta, din cauza suspiciunilor de trafic de influenta care planeaza asupra lor in dosarul in care Adrian Duicu, fostul presedinte al CJ Mehedinti a fost arestat preventiv.

DNA: Ministrul Justitiei, implicat in cazul Duicu

In referatul cu propunere de prelungire a arestarii preventive a lui Adrian Duicu, procurorii arata ca acesta ar fi cerut ca Elisabeta Ponea, sotia sefului IPJ Mehedinti, sa fie promovata intr-o functie de conducere la DNA, iar "la data de 4 septembrie 2013 Ministerul Justitiei a transmis CSM propunerea ca numita Ponea Elisabeta sa fie numita in functia de procuror-sef al Sectiei Judiciare a DNA".

Cu toate acestea, Robert Cazanciuc a dezmintit de mai multe ori ca ar fi cerut numirea Elisabetei Ponea intr-o functie de conducere de la DNA.

O noua veste proasta pentru Adrian Duicu, fostul sef al CJ Mehedinti

Vasile Blaga, presedintele PDL, a anuntat care au fost argumentele care au condus la initierea unei motiuni simple impotriva ministrului Justitiei.

"Victor Ponta si PSD incearca din rasputeri sa politizeze institutiile de aplicare a legii - Ministerul de Interne, Parchet si Ministerul Justitiei. Caracatita politica a lui Victor Ponta ameninta (...) Asaltul asupra institutiilor statului, inceput in 2012, continua in guvernarea PSD. Extrem de important este ca Parlamentul sa stie exact ce a facut premierul in cazul Duicu.

A avut o discutie cu Adrian Duicu in biroul lui? L-a convocat in biroul lui pe seful Politiei Romane? Ministrul Justitiei a propus-o pe doamna Ponea ca sefa a sectiei judiciare a DNA? Acum incelegem de ce domnul Ponta si-a numit finul in functia de ministru al Justitiei - pentru a-i executa ordinele", a declarat Vasile Blaga intr-o conferinta de presa.

In context, Vasile Blaga a subliniat ca implicarea ministrului Justitiei si a premierului in dosarul Duicu "pun din nou la pamant relatiile Romaniei cu Uniunea Europeana", iar acest lucru se traduce prin "izolarea Romaniei de capitalul strain".

Totodata, Vasile Blaga a cerut adoptarea de catre Parlament a proiectului comun depus de PDL si PNL referitor la simplificarea procedurii de ridicare a imunitatii parlamentarilor si votarea solicitarilor DNA la vedere, pentru ca alegatorii sa stie cine si cum a votat.

Parlamentului i se cere simplificarea ridicarii imunitatii pentru senatori si deputati

"Nu am depus proiectul ca sa stea in sertare pana la calendele grecesti, ci ca sa fie votat", a subliniat Vasile Blaga.

Parlamentul se alfa miercuri si joi in sesiune extraordinara convocata pentru adoptarea unor legi importante ramase restante. Opozitia va profita de acest prilej pentru a depune motiunea simpla impotriva ministrului Justitiei, Robert Cazanciuc.

Răspunsul lui Piedone pentru Ciolacu: ”Mă duc, pe cuvântul meu, în prăpastie”. Primarul Sectorului 5 acuză un blat la București
Răspunsul lui Piedone pentru Ciolacu: ”Mă duc, pe cuvântul meu, în prăpastie”. Primarul Sectorului 5 acuză un blat la București
Cristian Popescu Piedone a exclus o retragere din cursa pentru Primăria Capitalei, după o solicitare făcută în acest sens de președintele PSD. Marcel Ciolacu i-a sugerat lui Piedone să își...
Gabriela Firea, acuzată că joacă ”la două capete”. Candidat AUR: ”Nu se decide dacă îşi doreşte să fie primar sau europarlamentar”
Gabriela Firea, acuzată că joacă ”la două capete”. Candidat AUR: ”Nu se decide dacă îşi doreşte să fie primar sau europarlamentar”
Mihai Enache, candidatul AUR la Primăria Capitalei, îi cere Gabrielei Firea să oprească jocul politic "la două capete" şi să se retragă de pe lista PSD - PNL pentru alegerile...
#Blaga motiune Cazanciuc Duicu, #motiune Cazanciuc Duicu , #DNA